Artikel Plaatsen

Breng hier uw artikel onder de aandacht!

3D schilderij maken met Bloemen!

Bloemschikken is een vorm van kunst

Het bloemschikken, of de bloemsierkunst betekent niets meer of minder dan het vormgeven of creëren van werkstukken bestaande uit organische materialen als bloemen, blad, takken, mos enzovoort en/of anorganische materialen als metaal, steen, glas enzovoort tot een voor het oog aantrekkelijke compositie.

In feite maakt men een driedimensionaal schilderij. De bloemsierkunst is een onbegrensde ambacht: de enige grens is de eigen creativiteit.

Met bloemschikken kijk je naar lijnen en vormen zoals een echte kunstenaar dat doet. Het bloemstuk of boeket dat gemaakt word moet een bepaalde harmonie en balans uitstralen. Het moet kloppen. De vele vormen die de natuur kent kunnen elkaar versterken in een compositie en wanneer op de verkeerde manier gebruikt ook verzwakken.

Contrasten tussen verschillende materialen zoals ruwe basten en frivole, liefelijke bloemen doen het altijd goed terwijl allemaal frivole bloemen bij elkaar een rommeltje kan lijken.

Wonderen van de natuur

Ik zie bloemen altijd als de wonderen, de geschenken van moeder natuur en wij mensen hebben de mogelijkheid daar iets kunstzinnigs van te maken. Kunst betekend letterlijk het scheppen van schoonheid, nagemaakt en niet door de natuur gemaakt.

Schoonheid ligt in de bloemen en materialen zelf een kunstwerk maken wij ervan. Je kunt onbegrensd creëren en alles zal er altijd anders uitzien daar zorgen de organische materialen wel voor.

Bloemschikken is goed voor je

Bloemschikken is ook nog eens gezond en stress verlagend omdat je creatief bezig bent en daarmee echt in het moment zit. Mensen zijn van nature creatieve wezens. Creëren is onze natuur. De een doet het in het creëren van nieuwe technieken of bouwen van huizen en de ander creëert kunst en dingen die het leven mooier maken.

Het hele proces om van niets iets te maken geeft voldoening en van een voldaan gevoel worden we gelukkig. Werken met natuurlijke materialen die je misschien ook uit de tuin of het bos hebt gehaald zorgt ervoor dat je lekker buiten en in de natuur bent wat ook zeker goed is voor de gezondheid, het brengt je dichter bij je kern.

Bloemschikken heeft misschien een beetje een oubollig imago maar komt helemaal terug als een hippe bezigheid, waarbij je maakt wat je mooi vind en in je eigen interieur past. Doe je dit gezellig met vriendinnen en een kop thee is het helemaal leuk!

Videocursus bloemschikken

Met de video cursussen van Floralist.nl kan iedereen leren bloemschikken. Het zijn allemaal stap voor stap video’s waarbij je van A tot Z ontdekt hoe je van een hoopje materialen prachtige kunstwerken kunt maken. Dus het is vanaf nu verleden tijd dat je niet meer weet waar je moet beginnen of hoe je verder moet!

Op de website kun je je aanmelden voor gratis video’s zodat je alvast kan beginnen het leven een stukje mooier te maken!

Linkruil.org

Leave a Comment