Artikel Plaatsen

Breng hier uw artikel onder de aandacht!

Angelim Vermelho

Voor alle soorten hout, kun je bij ons terecht. Wij zijn een van de grootste hout importeurs van Nederland en helpen jou dan ook graag aan het vergaren van het beste hout voor jouw project. Ook voor het houtsoort Angelim Vermelho kun je bij ons aankloppen. Wij zullen natuurlijk op een eerlijke manier het hout winnen en bij jou leveren. Wij staan helemaal in het teken van groen en van duurzaamheid. Daarom ben jij ervan verzekerd dat het hout op een duurzame en groene manier bij jou terecht komt. Dit gebeurt al op het moment van het kappen van het hout tot en met het leveren bij jou op locatie.

 

Wat is er zo bijzonder aan Angelim Vermelho?

De kleur van dit hout heeft na het zagen,  een rood of geelbruine kleur. Hierdoor valt dit hout erg op en is het erg goed te herkennen. Daarnaast is het spint juist erg witachtig. Andere eigenschappen van dit hout is dat het goed te bewerken is. Dus je kan het gemakkelijk toepassen op ieder soort project, maar daarnaast is het wel erg hard. Wanneer je het gaat schaven kunnen er wel scheuren voorkomen door de kruisdraad. Maar ook dit is erg gemakkelijk weer glad te werken. Dit geldt overigens voor het gehele oppervlakte.

 

Waarvoor wordt het gebruikt?

Angelim Vermelho wordt voor verschillende doeleindes gebruikt. Wel wordt het over het algemeen veel gebruik in weg- water en grondbouw toegepast. Het hout is zo gunstig voor de sectoren door de fysische en mechanische eigenschappen. Specifieke doeleindes voor deze soort hout zijn onder andere brugconstructies, zware waterwerken, damwanden, beschoeiingen, palen, geluidsschermen of wrijfgordingen. Maar ook kan het prima gebruikt worden voor schaafwerk. Denk hierbij aan leuningliggers of leuningstaanders. Wij kunnen het product op maat komen leveren. Mocht je nog meer informatie willen over deze specifieke houtsoort, dan raad ik het aan om onze website te bezoeken.

Linkruil.org

Comments are closed.