Artikel Plaatsen

Breng hier uw artikel onder de aandacht!

AOB advies nodig?

Advies nodig op het gebied van onderwijsachterstandenbeleid, oftewel AOB? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zijn een maatschappelijke organisatie die zich hard maakt voor het vergroten van de kansen van kinderen in het onderwijs. Wij ondersteunen gemeentes, onderwijs, opvangen en overheden met inhoudelijke invulling en de uitvoering van AOB. Ook dit geldt weer voor de basisscholen en voor scholen in het voortgezet onderwijs. Hier is er namelijk vaak te maken met een onderwijsachterstand van leerlingen. Om ook hen een kans te geen op het doorlopen van een schoolloopbaan, zet de overheid momenteel verschillende instrumenten in. Zij zorgen ervoor dat de leerlingen met een achterstand ook optimaal hun loopbaan kunnen doorlopen.

 

Waar komt de achterstand vandaan?

Een aantal uitgangspunten van het beleid is het zo vroeg mogelijk en effectief mogelijk aanpakken van de achterstand van het kind. Scholen en gemeentes zullen het beleid moeten gaan uitvoeren en hierbij een aantal taken en verantwoordelijkheden op zich nemen. De achterstand komt voornamelijk bij allochtonen voor. Zij hebben vaak al een taalprobleem en een ontwikkelingsprobleem wanneer zij naar school gaan. Dit doet zich voor in een achterstand vergeleken met de andere kinderen. De achterstand bedraagt meestal ongeveer een jaar en dit kan dus negatieve gevolgen hebben op de loopbaan van het kind. Tevens kan het zo erg zijn dat het zelfs op de toekomstige carrière gevolgen kan hebben. Daaro mis het belangrijk dat er zo snel mogelijk actie wordt ondernomen, om deze kinderen te helpen en hen te verhelpen van de achterstand.

 

Meer informatie

Wilt u graag meer te weten komen over het AOB of over het advies wat wij kunnen uitbrengen om u te helpen? Bekijk dan onze website, hier staat precies aangegeven welke diensten wij allemaal voor u kunnen uitvoeren en wat u eraan kan hebben. Maar denk niet alleen aan uzelf, het gaat natuurlijk eigenlijk om de kinderen. Laat hen helpen met het advies dat wij uitbrengen

Linkruil.org

Comments are closed.