Artikel Plaatsen

Breng hier uw artikel onder de aandacht!

APK keuring voor auto’s

Een auto moet regelmatig worden doorgelicht. Dit is essentieel, want stel dat je met een auto de weg op gaat welke eigenlijk niet in staat is om de weg op te gaan en waarmee je in staat bent om ernstige ongelukken mee te veroorzaken. Wanneer je eigenaar bent van een auto kun je niet zeggen dat je geen APK wilt, want een auto moet op zeker ‘leeftijd’ worden gekeurd. Bij dieselauto’s geldt een termijn van drie jaar en bij een benzine auto vier jaar. Dus drie jaar na aankoop moet een dieselauto voor het eerst worden gekeurd. Bij een benzine auto is het derhalve vier jaar na aankoop.

Het is logisch dat bepaalde voertuigen vaker moeten worden gekeurd of in elk geval eerder, omdat deze veel de weg op gaan of wanneer deze belangrijk zijn voor het openbare leven. Denk hierbij aan ambulances. Je moet er niet aan denken dat je in een ambulance wordt vervoerd welke slecht is onderhouden. Ook bussen, taxi’s en vrachtwagens moeten ieder jaar een keuring ondergaan.

Wanneer een auto niet door de keuring komt is dat in eerste instantie niet een ramp. Dit komt omdat een auto altijd nog kan worden gerepareerd. Als je een vrij nieuwe auto hebt kun je je auto het best ook altijd maar laten repareren, maar het verhaal wordt anders wanneer je een vrij oude auto hebt en deze eigenlijk naar een Volkswagen autosloperij zou moeten worden gebracht. Dan kun je de reparatie beter over laten gaan en er voor kiezen om je sloopauto naar een Citroen autosloperij te brengen.

Linkruil.org

Comments are closed.