Artikel Plaatsen

Breng hier uw artikel onder de aandacht!

Barista cursus

Dagdeel theorie en een dagdeel praktijkles

Je kunt een barista cursus volgen om een barista te worden, het bestaat uit een cursusdag van een paar weken. En da die paar weken mag je een examen gaan doen die ongeveer een uur duurt. Zo een barista cursus duurt ongeveer een dagdeel theorie en een dagdeel praktijkles. Bij zo een theorieles komen meestal altijd de volgende dingen in voor, achtergrondinformatie over het product koffie de koffiebes.

 

Hygiënisch de espressomachine schoonmaken

De stof die je krijgt presenteert krijgt wordt altijd op een PowerPoint presentatie met informatieve afbeeldingen en voor elk kandidaat die mee doet een hand-out om mee naar huis te nemen. Daarna is er een lunch en na de lunch ga je gelijk door met de praktijkles. Daar leer het volgende: je leert hoe je een goede espresso maakt en, hoe je de goede smaak te pakken krijgt. Ook leer je hoe je moet opschuimen van de melk en het inschenken van cappuccino, je leert ook hoe je hygiënisch werkt en hoe je de espressomachine moet schoonmaken.

Cursusdag

Na zo een cursusdag wordt er dan een naar een datum gekeken waarop je een examen kan gaan maken. Dat wordt altijd in overleg gedaan, ze kijken namelijk ook naar zodat hij of zij altijd voldoende tijd heeft om thuis nog even goed te oefenen en te studeren dat natuurlijk heel belangrijk. Het examen bestaat eigenlijk gewoon uit theorievragen en een praktijkgedeelte.

SCA-trainingen op locatie

Je kan ook meer oefeningen volgen die kunnen extra ingepland worden. Alleen gaat het dan natuurlijk wel meer kosten.  Meestal worden de barista cursus SCA-trainingen op locatie gegeven of als dat niet mogelijk is op een trainingslocatie. Als het wel op locatie wordt gegeven is het belangrijk dat er een afgesloten ruimte is waar in alle rust de theorie behandeld kan worden.

Linkruil.org

Comments are closed.