Artikel Plaatsen

Breng hier uw artikel onder de aandacht!

Bedrijven kopen status updates Facebook

Facebook is regelmatig in het nieuws in verband met de overschrijding van de privacy rechten van hun gebruikers, vandaag opnieuw een apart verhaal over een advertentie op Amazon over een vat glijmiddel van 208 liter.

Nick Bergus liet met behulp van een status update dit hilarische aanbod aan zijn vrienden weten, in de werkelijkheid pakt het anders uit dan hij had gedacht.

Facebook heeft een service genaamd “Sponsored Stories,” Adverteerders kunnen statusupdates van Facebookers kopen en inzetten voor hun advertenties op. Zo wordt je ongemerkt woordvoerder van een dergelijke campagne. Alles wat je “liked” kan worden gebruikt voor advertentie, zo zien je vrienden bijvoorbeeld bij advertenties staan Tom vindt dit leuk. Hierdoor zou je meer geneigd zijn om op de advertentie te klikken. Hoofd van de reclameafdeling bij Facebook David Fischer geeft aan dat op dergelijke advertenties twee keer zoveel geklikt wordt. Via deze manier zagen de vrienden van Nick Bergus dagenlang zijn foto bij het vat glijmiddel staan. De enige oplossing is voor als nog het stoppen van alles te “liken” en/of  te delen.

 

Linkruil.org

Leave a Comment