Artikel Plaatsen

Breng hier uw artikel onder de aandacht!

Centrummanagement – 4 tips voor effectieve inzet!

Als ondernemer is het vaak moeilijk om te overleven met een winkel. Toch hoeft dit niet onmogelijk te zijn. Er zijn namelijk legio aan mogelijkheden om een winkel gebied alsnog levendig te houden. Echter gaat het om een nieuwe manier van kijken, denken, inrichten en verbinden. Dit is het onderdeel waar centrummanagement over gaat. Hieronder lees je enkele tips voor het levendig houden van de winkelstraat.

Tips centrummanagement

  1. Organiseer een markt dag met mede-winkeliers. Dit hoeft geen traditionele weekmarkt te zien, maar kan een dag wezen waarop krampjes te vinden zijn met allerlei nieuwe producten en ondernemingen. Op dit soort markten kunnen consumenten producten uitproberen of wordt iets gedemonstreerd. Hier kunnen ook scholen bij betrokken worden, waarmee scholieren zelf een mini onderneming starten.
  2. Neem de inspraak van bewoners ter harte, dit zijn immers jouw grootste klanten en een indirect visitekaartje. Personaliseer jouw producten voor jouw klanten of maak hen mede-eigenaar van het winkelgebied. Een groot deel van centrummanagement draait immers om de klant!
  3. Leegstaande panden laten dienen als pop-up store voor diverse doeleinden, zodat het aangezicht van de winkelstraat gevuld blijft. Je kunt hier ook tijdelijke ontmoetingsplekken van maken voor lokale bewonersgroepen, kunstprojecten of andere activiteiten. Is er een nieuwbouwproject in de omgeving? Richt hier dan een informatiecentrum in.
  4. Digitale winkelstraat, zodat klanten online kunnen zien waar welke winkels gevestigd zijn. Op die manier creëer je een sterkere band met potentiële klanten. Ze weten jou beter te vinden en zullen dus ook sneller geneigd zijn om iets bij jou te kopen als jouw online visitekaartje ook goed overkomt.

HISA Centrummanagement

De hier bovengenoemde tips hebben allen betrekking op goed centrummanagement van een winkelgebied. Bij HISA hebben ze jarenlange ervaring met het indelen en aantrekkelijk maken van een winkelgebied. Zij hebben de veranderingen in terugloop van consumenten bij fysieke winkels meegemaakt, maar weten ook op een creatieve manier meer publiek te trekken.

Linkruil.org

Comments are closed.