Artikel Plaatsen

Breng hier uw artikel onder de aandacht!

De argumenten om te stoppen met blowen

Nu zal je zeggen dat blowen een sociale bezigheid is. In principe klopt dat wel, maar dagelijks thuis blowen is dat niet. Bovendien zijn er veel gezondere gezamenlijke bezigheden te bedenken. Betekent dit dan dat je dan helemaal geen plezier mag hebben en eens een genotmiddel mag gebruiken? Natuurlijk niet. Maar doe alles met mate.

Eigenlijk kun je van ieder genotmiddel wel zeggen dat het verslavend is. Zelfs van drop en chocolade kun je blijven eten. En er zijn mensen die ‘s ochtends koffie nodig hebben, omdat ze anders niet te genieten zijn. Zo kan men ook afhankelijk van cannabis worden. Hier vindt u meer informatie over afhankelijkheid van cannabis en de afkickverschijnselen wanneer u stopt.

Blowen is niet overal even sociaal geaccepteerd. Net zoals bij roken zijn er mensen die het haten. In grote steden zal men blowen regelmatiger tegenkomen en daardoor een wat meer neutrale houding tegenover blowen hebben. In dorpen, vooral die waar geen coffeeshops zijn, kan het echt als een zonde worden gezien. Vooral in dorpen waar de meerderheid van de mensen gelovig is.

Misschien heb je het gevoel dat je minder onderneemt sinds je blowt. Wij kunnen je vertellen dat dit bij veel mensen inderdaad het geval is. Blowen werkt vermoeidheid in de hand. Wanneer het blowen ervoor zorgt dat je ook steeds afspraken afzegt, werkt het een sociaal isolement in de hand. Voor je het weet zit je alleen nog maar thuis te blowen.

De meeste mensen die blowen draaien een joint ook met tabak. In tabak zitten veel schadelijke stoffen. Deze zuig je bij het blowen naar binnen. De gevaren van roken gelden ook voor blowen.

Linkruil.org

Comments are closed.