Artikel Plaatsen

Breng hier uw artikel onder de aandacht!

De nadelen van blowen op een rijtje

Er ontstaat in de USA steeds meer open wetgeving omtrent cannabisgebruik. De reden hiervan is de helende werking van cannabis. Iets dat men als een voordeel ziet. Maar niet iedereen zal er alleen maar voordelen door hebben. Dit is vooral het geval bij dagelijks gebruik.

Uiteraard is het raadzaam om te stoppen met blowen wanneer men meer last heeft van de schadelijke effecten dan dat men baat heeft bij de voordelen die het blowen geeft. Blowen is namelijk iets dat niet iedereen kan doen zonder dat het invloed heeft op andere vlakken in het leven. Er zijn concrete nadelen bekend waar veel blowers mee te maken krijgen.

Na een joint gerookt te hebben kan iemand best een creatievere geest hebben. Deze creatieve effecten verdwijnen echter snel wanneer u dagelijks wiet rookt. Uiteindelijk neemt u juist minder initiatief en heeft u minder inspiratie op de momenten dat u dit juist nodig heeft. Veel mensen hebben geen zin om iets actiefs te doen (zoals sporten) na het blowen. Is dit ook bij u het geval, dan is het misschien maar het beste om te minderen of uiteindelijk zelfs te stoppen met blowen.

De verslavende werking van blowen werd door specialisten decennialang gebagatelliseerd. Echter doordat het gehalte THC in cannabis de laatste jaren zo sterk is gestegen, is blowen wel degelijk verslavend geworden. Tegenwoordig zijn de artsen het ermee eens dat men wel degelijk afhankelijk van blowen kan worden. De ontwenningsverschijnselen, zoals futloosheid en slecht slapen, kunnen heftig zijn na jarenlang blowen.

Tevens denkt men dat er een oorzakelijk verband is tussen cannabisgebruik en psychische problematiek. Men kan (nog) niet concluderen dat deze klachten door blowen worden veroorzaakt. Of dat bepaalde ziekten al latent aanwezig moeten zijn. Maar een ding is wel zeker en dat is dat men door blowen meer last van deze psychische klachten kan krijgen. Iedereen kan uiteindelijk depressieve klachten krijgen. Blowen kan de kans hierop verhogen.

Een gram wiet kost in de meeste gevallen minstens zeven euro. Veel dagelijkse wietgebruikers zullen per dag minstens een gram aan wiet roken. Men betaalt op jaarbasis duizenden euro’s in dat geval. Veel mensen zullen het geld liever aan andere zaken besteden.

Linkruil.org

Comments are closed.