Artikel Plaatsen

Breng hier uw artikel onder de aandacht!

De nettohypotheek, wat is dat eigenlijk?

De nettohypotheek, wat is dat eigenlijk? Een hypotheek zonder afsluitprovisie. Goedkoop hypotheekadvies.

De hectiek op de financiële markten heeft een positieve draai gegeven aan de wijzigingen in de manier waarop consumenten kijken naar de wijze waarop de tussenpersoon en de financieel adviseur zijn geld verdient. Eén van de gevolgen van deze wijzigingen is het ontstaan van nieuwe hypotheekvormen waarvan de nettohypotheek er één is.

De nettohypotheek is een hypotheekvorm waar de afsluitprovisie en overige kosten volledig uitgehaald zijn. Consumenten die opteren voor deze nettohypotheek krijgen dus een volledige uitgekleed product. De bank en/of tussenpersoon stuurt u een factuur voor bewezen diensten. Deze factuur is evenals de afsluitprovisie aftrekbaar volgens de Wet IB 2001.

De nettohypotheek is er in vele soorten en maten. Deze hypotheekvariant kan gecombineerd worden met vrijwel iedere hypotheekvorm. Alleen bij de spaarhypotheek bestaat nog de nodige onduidelijkheid. De spaarhypotheek is kostentechnisch namelijk een vreemde een in de bijt. Uw hypotheekadviseur kan u hier alles over vertellen.

Nog niet elke hypotheekadviseur heeft zijn onderneming ingericht om de nettohypotheek aante kunnen bieden. Vanaf 2013 is het aanbieden van de nettohypotheek vanuit de overheid verplicht gesteld. Hou hier dus rekening mee wanneer u begin 2013 de bank binnenloopt voor het afsluiten van een financieel product. Hoe dit allemaal exact in zijn werk gaat is vooralsnog onbekend, maar we gaan aparte situaties meemaken. Dat is duidelijk.

Linkruil.org

Comments are closed.