Artikel Plaatsen

Breng hier uw artikel onder de aandacht!

De nieuwste trend: milieuvriendelijke printers

Duurzaam ondernemen komt steeds hoger te staan op de agenda. Dat zien we bijvoorbeeld aan de toegenomen interesse in groene en elektrische wagens of het plaatsen van zonnepanelen op het dak van het kantoorgebouw. Vandaag de dag springen ook de printerproducenten op de duurzame kar. Ze brengen milieuvriendelijke en besparende modellen die lang niet alleen voor de portemonnee een verademing zijn. Wij namen een kijkje bij drie grote producenten en geven een overzicht van hun inspanningen.

Brother: energiezuinigheid in ieder model

Bij Brother kiezen ze in de eerste plaats voor laserprinters. Die printers vergen veel minder inkt en helpen zo de chemische afvalberg te verminderen. Natuurlijk hebben ze voor hun kleurenbroertjes wel nog steeds inktjetvarianten. Toch gaan ze ook een stukje verder en reduceerden ze ook het vermogen van hun toestellen, zeker wanneer ze zich in hun zogenaamde ruststand bevinden. Het merendeel van de printers van Brother zijn dan ook voorzien van het keurmerk Energy Star, dat strikte vereisten stelt op vlak van maximaal energieverbruik. Die energiebesparing merk je natuurlijk ook op de eindfactuur.

KYOCERA: milieuvriendelijke toners met een lage TCO

Bij KYOCERA gaan ze een stuk verder dan enkel en alleen het gebruik van lasertechnologie. Met hun lijn KYOCERA Ecosys kiezen ze immers voor een technologie zonder cartridges. Hierbij gebruikt men een duurzame printdrum en verhogen ze de productiviteit van de tonercontainer om het maximale te halen uit iedere inktdruppel. Niet alleen resulteert dat in een lagere total cost of ownership, maar bovendien kunnen tot wel duizenden pagina’s gelijktijdig gedrukt worden én sparen we op die manier de afvalberg en het milieu. Uiteraard speelt het bedrijf op die manier in op een toegenomen vraag naar milieuvriendelijke alternatieven, maar bovendien past het ook in hun duurzame visie.

EPSON: milieuvriendelijke alternatieven voor consumenten

Tot slot is ook het bedrijf EPSON vermeldenswaardig. Zij kiezen daar voor zogenaamde ECOTank-printers die sterk doen denken aan het Ecosys-systeem van KYOCERA. Het doet dat echter met een ruimere focus op de consumentenmarkt, terwijl die laatste zich eerder richt op grotere bedrijven. Hoe dan ook toont EPSON, net zoals de andere fabrikanten, aan dat afdrukken aan lage kosten hand in hand kan gaan met milieuvriendelijkheid. Dubbel voordelig dus!

Linkruil.org

Comments are closed.