Artikel Plaatsen

Breng hier uw artikel onder de aandacht!

De redenen waarom je maar beter kunt stoppen met roken

eel rokers weten stiekem wel dat roken erg nadelig is voor de gezondheid en de portemonnee. Steeds meer rokers besluiten dan ook om ermee te stoppen.

Roken werd lange tijd verbonden aan ontspanning en sociaal doen. Onderzoek naar de schadelijke gevolgen van roken werd nauwelijks gedaan in deze tijd. Nu doet men wel onderzoek en steeds meer schadelijke effecten komen aan het licht. Stoppen met roken wordt steeds meer als advies gegeven.

Door te roken loop je een hoger risico om allerlei ziektes te krijgen. In een sigaret zitten om en nabij drieduizend kankerverwekkende stoffen. Rokers lopen een verhoogd risico om allerlei longaandoeningen te krijgen. Zo wordt de aandoening COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease) in bijna alle gevallen veroorzaakt door roken. Ook loop je meer risico om ziekten aan andere organen te krijgen.

Het uithoudingsvermogen verslechtert door roken. De toevoer van zuurstof naar organen is door het roken slechter. Bij het stoppen met roken zullen de longen met een schoonmaak beginnen. Daarom zal je conditie na het stoppen met roken wel weer dichtbij het oude niveau komen.

Roken is zeer verslavend. Veel rokers zullen dit stressmoment wel herkennen: je sigaretten zijn op en de winkels bijna dicht. Waardoor ze afhankelijk zijn. Hier hoef je je niet meer mee bezig te houden wanneer je gestopt bent met roken.

Een pakje sigaretten kost al snel zes euro. Omdat veel rokers de sigaret “nodig” hebben, lukt het inperken van uitgaven aan roken nauwelijks. Je zult veel geld overhouden wanneer je stopt met roken.

Linkruil.org

Comments are closed.