Artikel Plaatsen

Breng hier uw artikel onder de aandacht!

De veranderingen in commercieel betaalgedrag

Vroeger betaalden klanten hun rekeningen graag met een papieren acceptgiro. Enkele maanden geleden is bekend gemaakt dat de papieren acceptgiro zal verdwijnen. Dit is niet voor niets, maar onder andere omdat steeds minder mensen de papieren acceptgiro gebruiken om hun rekeningen te betalen. Zij maken tegenwoordig liever gebruik van andere betalingsmiddelen en dit heeft te maken met de veranderingen in commercieel betaalgedrag.

Commercieel betaalgedrag: de laatste trends

Er zijn enkele belangrijke veranderingen in het betaalgedrag van de Nederlandse consument. Ten eerste betalen consumenten hun rekeningen steeds vaker online. Ze willen geen papieren acceptgiro ontvangen, maar vinden het net zo gemakkelijk om hun rekeningen te betalen door middel van online bankieren. Het is dan ook niet zo vreemd dat de papieren acceptgiro verdwijnt.

Daarnaast betalen consumenten hun online rekeningen steeds vaak op de mobiele telefoon. Dit komt omdat zij meer en meer online shoppen én omdat mobiel betalen simpelweg erg gemakkelijk werkt. iDEAL wordt nog altijd veel gebruikt op de computer, maar ook zeker op de smartphone en tablet.

Tot slot betalen steeds meer mensen hun rekeningen achteraf. Ze maken gebruik van diensten als Klarna en Afterpay om nu al te winkelen en hun aankopen pas over 1 of 2 weken te betalen.

Digitaal betaalgedrag beïnvloeden: zo doe je dat

Zijn er binnen jouw bedrijf nog veel klanten die met de papieren acceptgiro betalen? Dan is het belangrijk hen te overtuigen hun rekeningen online te voldoen, simpelweg omdat de papieren acceptgiro zal verdwijnen. Je kunt digitaal betaalgedrag beinvloeden door ten eerste zo veel mogelijk digitale betalingsmiddelen aan te bieden. Denk hierbij aan iDEAL, maar ook aan achteraf betalen, een bankoverschrijving en ga zo maar door.

Daarnaast is het belangrijk de consument goed in te lichten. Vertel waarom de papieren acceptgiro verdwijnt, waarom de acceptgiro verdwijnt en welk alternatief je aan kunt bieden. Door de klant met zijn of haar eerste betaling te helpen, stimuleer je digitaal betaalgedrag.

Tot slot kun je digitaal betaalgedrag stimuleren door de digitale acceptgiro aan te bieden. Dit betaalmiddel werkt ongeveer hetzelfde als de papieren acceptgiro en zal dan ook zeker in de smaak vallen bij klanten die nu nog met dat papiertje betalen. Stuur al je acceptgiro klanten een mail of brief met informatie over de digitale acceptgiro en je zal zien dat veel van hen dit betaalmiddel direct gaan gebruiken.

Linkruil.org

Comments are closed.