Artikel Plaatsen

Breng hier uw artikel onder de aandacht!

De voordelen van stoppen met blowen

Blowen is iets dat er mondjesmaat insluipt. Er is een aanzienlijke groep blowers die dagelijks blowt. Dit deden zij in de meeste gevallen echter niet vanaf de eerste dag. Vaak begint het met maandelijks, daarna wekelijks en dan dagelijks. Stoppen met blowen wordt voor hen steeds aantrekkelijker.

Van de doorgewinterde blowers overweegt ook een groot deel om te stoppen. Bij dagelijks gebruik verdwijnen de positieve effecten van blowen, zoals creativiteit en euforie, naar de achtergrond.

Wanneer je stopt met blowen bespaar je veel geld. Vooral wanneer je dagelijks blowt zul je per maand toch enkele honderden euro’s eraan kwijt zijn. Wanneer het economisch slecht gaat is een extra zakcentje altijd handig, daarom is het maar beter om het geld in je zak te houden.

Bij het stoppen met blowen wordt je energieker. Veel mensen die al langere tijd blowen worden na een tijdje futloos. Ze hebben dan vaak geen zin meer om dingen te doen of om af te spreken met vrienden. Nadat je gestopt bent raak je deze futloosheid kwijt en voel je je ook niet meer de hele tijd moe.

Ook de vergeetachtigheid waar een aanzienlijke groep blowers mee te kampen heeft verdwijnt al snel nadat de laatste joint is uitgemaakt. Zo vergeet je afspraken minder snel wanneer je al een lange tijd niet hebt geblowd.

Ook loop je minder kans een depressie te ontwikkelen wanneer je niet blowt. Hoewel we hiermee niet direct willen zeggen dat je van blowen depressief wordt, kan het daar wel aan bijdragen. Deze website biedt meer informatie hierover.

Maar misschien wel het belangrijkst is dat je niet meer afhankelijk van de wiet bent. Veel blowers hebben een joint nodig om goed te kunnen slapen. Na het stoppen met blowen hersteld het natuurlijke slaapritme zich.

Hulp bij het stoppen met blowen kan worden gezocht bij de huisarts en bij afkickcentra. Tegenwoordig is het niet meer raar om je bij een traject aan te melden wanneer je van een verslaving afwilt. Een cannabisverslaving wordt tegenwoordig door de artsen serieuzer genomen. Je kunt een verwijzing naar een afkickkliniek krijgen bij de huisarts.

Linkruil.org

Comments are closed.