Artikel Plaatsen

Breng hier uw artikel onder de aandacht!

Een opleiding dietiste volgen

Wil jij de beste opleiding diëtiste volgen? Dan kun je tegenwoordig heel veel info op het internet vinden. Ik heb zometeen in ieder geval alvast een aantal belangrijke eigenschappen van een goede dietiste opgesomd:

Inlevingsvermogen

Het is niet onbelangrijk dat je je kunt verplaatsen in je patiënten en dat je rekening houd met hun omgeving. Tijdens je opleiding doe je hier ervaring in op tijdens lessen als sociologie en als je eenmaal werkzaam bent in het vak doe je hier ervaring mee op door “kilometers te maken”.

Communiceren

Naast inhoudelijke know how is het ook belangrijk dat je goed met je relaties kunt ”kletsen”. Bijvoorbeeld duidelijk uitleggen van wat de bedoeling is en waarom iets anders gedaan kan worden. Hiernaast moet je uiteraard ook goed leren communiceren met naaste collega’s en andere professionals in het vak.

Samenwerken

Als diëtiste werk je veelal samen met andere collega’s en bijvoorbeeld ook huisartsen en specialisten. Net als al bij communiceren al genoemd is, is het niet onbelangrijk om met deze andere collega’s goed te kunnen werken om tot het beste resultaat te komen voor de patiënten.

Integriteit

Wel als laatste genoemd, maar niet de minst belangrijke. Als diëtiste dien je secuur met de (vertrouwelijke) gegevens van je relaties om te gaan. Je dient je integriteit heel serieus te nemen en dien je te houden aan de regels zoals bijvoorbeeld de richtlijnen van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten.

Linkruil.org

1 Comment

Leave a Comment