Artikel Plaatsen

Breng hier uw artikel onder de aandacht!

Een sneller netwerk dan ooit!

Een schok in de wereld van glasvezel! Er is namelijk een nieuw glasvezeltype op de markt. Deze nieuwe glasvezel zorgt voor nóg snellere data dan je gewend van glasvezel. In onze kenniseconomie is data ontzettend belangrijk. Hoe sneller je verbinding, hoe beter! Een snelle verbinding zorgt ervoor dat je razendsnel documenten en bestanden kunt downloaden, uploaden of delen. Die nieuwe glasvezel heet: OM5! OM5 maakt het mogelijk om ook over Multi- mode vezels gebruik te maken van Wavelength Multiplexing. Dat wil zeggen dat er meerdere lichtkleuren door 1 vezel gezonden kunnen worden. om dit goed te begrijpen moet je weten dat glasvezel met een lichtsignaal werkt. Dit lichtsignaal wordt door de heldere glasvezel gezonden. Bij de oudere glasvezelkabels kon slechts 1 lichtsignaal tegelijk verzonden worden. OM5 kan nu meerdere lichtsignalen aan.

 

De meerdere lichtsignalen betekent dat OM5 ontzettend snelle verbindingen kan realiseren. Een verbinding over 150 kan zelfs snelheden aan tot wel 100Gbit/s! Over een afstand van 440 meter is de snelheid van OM5 zelfs nog tot wel 40 Gbit/s! Dat zijn waanzinnige snelheden en dat merk je direct wanneer je gebruik maakt van het netwerk.

 

De hoge overdrachtssnelheid van OM5 wordt bewerkstelligd met slechts twee vezels. Vroeger waren hier wel 8 vezels voor nodig! Dit scheelt veel geld, en dat bertkent dat de OM5 zelfs goedkoper is dan oudere glasvezelnetwerken.

 

Wil je meer weten over glasvezel? Ben je benieuwd of een OM5 netwerk iets is voor jouw organisatie? Neem in beide gevallen even contact op met InfraTEL. InfraTEL is een organisatie die zich heeft gespecialiseerd in glasvezel en bijbehorende artikelen. AL vele jaren is InfraTEL de expert op het gebied van data en telecomnetwerken. Bestel je de producten bij InfraTEL voor 16.00 uur? Dan kun je de volgende dag al genieten van je razendsnelle glasvezelnetwerk, omdat de producten dan al thuisbezorgd worden!

Linkruil.org

Comments are closed.