Artikel Plaatsen

Breng hier uw artikel onder de aandacht!

Een terras van vlonderplanken

Als je een terras wilt aanleggen in de tuin, heb je de keuze uit verschillende soorten materialen: tegels, stenen of hout. De warme uitstraling die hout geeft, spreekt je misschien aan. Maar is het gebruik van hout voor een terras wel duurzaam? Ja, als je kiest voor een goede kwaliteit hout, kan je een duurzaam terras aanleggen met vlonderplanken.

Soorten vlonderplanken

Vlonderplanken zijn verkrijgbaar in verschillende materiaalsoorten. Je kunt kiezen uit geïmpregneerde planken, planken van hardhout of composiet.

Geïmpregneerde vlonderplanken

Deze vlonderplanken zijn, chroomvrij, onder hoge druk behandeld, waardoor ze veel langer meegaan dan onbehandelde planken. De geïmpregneerde vlonderplanken zijn gemaakt van vuren hout.

Hardhouten vlonderplanken

Vlonderplanken van hardhout hebben een hoge duurzaamheidsklasse, daarom geeft Intergard 25 jaar garantie op deze vlonderplanken. Er zijn hardhouten vlonderplanken gemaakt van Bangkirai, Massaranduba en Kapur. Bangkirai is een zware houtsoort en heel geschikt voor toepassingen buiten. Het hout komt vooral uit Maleisië en Indonesië. De kleur is bruin en door het zonlicht wordt het steeds donkerder. Massaranduba is net als Bangkirai een harde houtsoort, het is een geschikte houtsoort om buiten toe te passen. Dit hout komt uit Zuid Amerika en heeft een roodbruine kleur. Kapur is een hardhoutsoort die ook uit Maleisië en Indonesië komt. Net als Bangkirai en Massaranduba is deze houtsoort geschikt voor toepassing als vlonderplank. De kleur varieert van licht roodbruin tot donker roodbruin.

Composiet vlonderplanken

Composiet vlonderplanken zijn samengestelde planken. De materialen waaruit deze vlonderplanken bestaan zijn: gerecyclede high density polyethileen, FSC gecertificeerd hardhoutstof, kleurpigmenten, uv-stabilatoren en bindmiddelen. High density polyethileen, kortweg HDPE genoemd, is gemaakt van aardolie. Het is een plastic die goed recyclebaar is: bij het omsmelten komen er geen schadelijke stoffen vrij. Ook voor deze planken geeft Intergard 25 jaar garantie. De garantie geldt voor aantasting door insecten. Voor slijtage van de composiet is er een garantieperiode van 15 jaar.

Linkruil.org

Comments are closed.