Artikel Plaatsen

Breng hier uw artikel onder de aandacht!

Een traplift installeren

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een traplift om de slaapkamer te kunnen bereiken als zij slechter ter been zijn geworden. Een traplift is een stoel waar je op kunt zitten en die vervolgens aan de hand van een rail omhoog loopt. Deze traplift wordt langs de normale trap geplaatst. Wat veel mensen echter niet weten is dat er ook een beter alternatief op de markt is voor dit probleem namelijk huisliften.

Huisliften winnen steeds meer terrein ten opzichte van de traplift. Dit is ook niet zo vreemd, want een huislift is vele malen comfortabeler en praktischer ten opzichte van een traditionele traplift. Veel mensen hebben geen weet van deze mogelijkheid, omdat ze denken dat een huislift alleen toegepast kan worden in een nieuwbouw huis en niet in een bestaande woning.

Voorheen was dat ook vaak zo, maar met de nieuwste technieken is het mogelijk om een huislift te installeren in een nieuwbouwhuis en een bestaande woning. De nieuwste liften hebben tegenwoordig maar een schacht nodig van slechts 88×116 centimeter. Hiermee past de huislift in nagenoeg elke trappenhuis. Een groot voordeel van de huislift is dat in een keer elke verdieping van de woning bereikt kan worden.

Verschillende soorten trapliften

Bij elke trap is weer een aparte traplift nodig waardoor je steeds over moet stappen terwijl je in de huislift gewoon kunt blijven zitten. Om de lift te installeren zijn er ook geen extreme bouwkundige ingrepen nodig. De huislift is namelijk ontwikkeld met de gedachte om deze te kunnen plaatsen in bestaande woningen waar weinig ruimte voor handen is. Er bestaan zelfs mogelijkheden om de lift op maat te maken zodat deze echt in elke situatie past.

Linkruil.org

Comments are closed.