Artikel Plaatsen

Breng hier uw artikel onder de aandacht!

Gemakkelijk in en uit bed

We denken bij mensen die slecht te been zijn al te snel aan ouderen. Het klopt natuurlijk ergens wel dat met het ouder worden ook de fysieke conditie snel achteruit gaat. Helaas is het ook zo dat een onderschat deel van de jongere bevolking kampt met een chronische problematiek aangaande beweeglijkheid. Ziekte, een ongeval of brute pech kunnen stuk voor stuk je veroordeelt hebben tot slecht te been te zijn. Een aandoening die heel wat simpele taken lastig tot onmogelijk maakt. Neem nu iets vanzelfsprekends als uit bed stappen in de ochtend. Gemakkelijk, maar een hel voor wie met pijn kampt. Gelukkig kan je dan gebruik maken van de bedbeugels.

De bedbeugel

Een kwaliteitsvolle bedbeugel is een apparaat dat jou terug dat tikje autonomie geeft dat je verloren hebt. Het is een toestel die de taak van het in- en uit bed stappen terug draagbaar maakt. In die zin speelt het ook een belangrijke rol in jouw levenskwaliteit. Pijnvrij of toch alleszins met heel wat minder moeite uit het bed stappen is een belangrijke stap richting een beter leven. Een bedbeugel is ideaal geschikt voor iedereen die slecht te been is, maar ook bijvoorbeeld voor mensen die last hebben met het bewaren van hun evenwicht.

Hoe werkt het?

Een bedbeugel is een toestel dat bestaat uit een metalen frame met een stevig fundament. Dit fundament schuif je onder de matras. Het handvat van dit metalen frame steekt dan naast het bed net iets boven het bed uit. Met deze bedbeugel kan je je eenvoudig aan het handvat optrekken en pijnvrij uit het bed stappen. Het spreekt voor zich dat de beugel ook onder het bed gefixeerd wordt om de maximale veiligheid te garanderen. Er zijn diverse bedbeugels op de markt waarbij de beste verstelbaar zijn. Dat betekent dan ook dat je deze toestellen kunt gebruiken bij zowel een boxspring als een gewoon bed met lattenbodem.

Linkruil.org

Comments are closed.