Artikel Plaatsen

Breng hier uw artikel onder de aandacht!

Gratis glazen sparen?

Veel mensen hebben een hobby om de tijd te doden of gewoon omdat ze het leuk vinden. De een verzamelt postzegels, een ander oude munten, weer een ander spaart bierviltjes uit de hele wereld. Op zich kan dat heel leuk zijn natuurlijk maar je moet er wel van houden. Er zijn ook mensen die glazen verzamelen, bierglazen, whiskyglazen, enz. Die glazen zetten ze dan bijvoorbeeld in een mooie vitrinekast met licht erin, wat best mooi kan staan in de woonkamer. Bovendien is het nog praktisch ook want je hebt dan natuurlijk voor ieder drankje het juiste glas bij de hand.

Gratis glas bij fles whisky of bier

Op zich kan dat sparen van glazen best snel zijn want veel biermerken en whisky merken geven om de zoveel tijd bij een fles whisky of krat bier in de aanbieding een glas cadeau bedrukt met hun logo. Zo heeft Duvel, het bekende biermerk, bijvoorbeeld hele mooie bedrukte glazen met de mooiste afbeeldingen er op. Maar er zijn ook hele fraaie whisky glazen te verzamelen van bekende merken als Jim Beam, Jack Daniels, Four roses en vele andere merken. In sommige gevallen kan zo’n glas behoorlijk wat waard zijn, bijvoorbeeld als er heel weinig van zijn gemaakt in een bepaalde tijd. Door die schaarste kan dan de prijs van zo’n glas behoorlijk oplopen. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor een zeldzame fles whisky waarvan er maar een paar zijn gebotteld in een bepaalde tijd.

Bedrukte glazen als reclame

glazen-bedrukken
Uiteraard heeft dat bedrukken van glazen een functie, op die manier wordt er reclame gemaakt voor het merk en/of bedrijf. Als je bij een sixpack Duvel een mooi Duvel glas gratis er bij krijgt ontstaat er een soort win win situatie. Als consument ben je blij met het mooie glas om Duvel uit te drinken, als producent maak je op die manier reclame voor het merk. Want als je dan bijvoorbeeld vrienden op bezoek hebt en je serveert ze bier uit een Duvel glas, blijft die naam toch hangen en zijn ze eerder geneigd om in de supermarkt een paar flesjes Duvel in hun boodschappenkar te leggen. Zo werkt dat nu eenmaal. En naast glazen geven bedrijven ook vaak T-shirts weg bij een of andere actie. Dan hopen ze natuurlijk dat je in dat T-shirt rond gaat lopen, zodat je bewust of onbewust reclame aan het maken bent voor dat merk of bedrijf. Maar nogmaals, wat is er mis met een degelijke win win situatie als beide partijen er voordeel van hebben?

Linkruil.org

Comments are closed.