Artikel Plaatsen

Breng hier uw artikel onder de aandacht!

Hoe kun je omgaan met stress?

Stress is één van de belangrijkste doodoorzaken. Het is om deze reden belangrijk om te weten wat de stress veroorzaakt, zodat de stress kan worden ingeperkt.

Als gevolg van stress kunnen we verschillende ziekten oplopen. Omdat stress dodelijk is, is het belangrijk om hier waakzaam op te zijn. Tegen stress moet altijd iets gedaan worden.

Stress ontstaat vaak door allerlei problemen. Problemen uit de dagelijkse gang van zaken kunnen de stress veroorzaken, zoals problemen op het werk of problemen met de partner. Ongezond eten en te weinig bewegen leveren ook een bijdrage aan het ontstaan van stress.

Wanneer bekend is wat de oorzaak is van de stress, dan kan deze worden weggenomen. Wanneer dit nog niet zo is kunt u al behoorlijk opknappen door gezonder te leven. Van groot belang is afleiding. Sporten is een goede uitlaatklep. Wanneer u veel werkt, denk er dan aan om eens een vakantie op te nemen. U zult voldoende rust moeten nemen.

Breng variatie aan in wat u eet. Eet niet iedere dag hetzelfde. Zorg dat u de benodigde bouwstoffen binnenkrijgt. Neem dagelijks een Vitamine Totaal tablet als aanvulling op uw voedsel.

De mensen in uw omgeving kunnen eveneens een grote rol spelen. Er zijn mensen die de stress verergeren. Is dit iemand van uw werk, dan kunt u hier een gesprek met uw leidinggevende over aanvragen.

Helaas proberen maar al te veel mensen de stress weg te drinken. Dit is een afrader. Door de drank kunt u nog dieper in de put raken. Door de drank worden emoties heftiger. Bovendien kunt u verslaafd draken aan de drank. Dan heeft u er een probleem bij.

Wel willen we aanraden om de problemen op papier te zetten. Het werkt opluchtend. Mensen die veel piekeren, waardoor stress ontstaan, doen er goed aan om dagelijks een “piekerkwartier” in te plannen. Tijdens dit kwartier mag u piekeren, op andere momenten niet. Ook tijdens het piekerkwartier kunt u de gedachten op papier zetten.

Linkruil.org

Comments are closed.