Artikel Plaatsen

Breng hier uw artikel onder de aandacht!

Hoe vind ik de juiste kattenbak?

Je hebt net een nieuwe kattenbak gekocht, maar bij thuiskomst blijkt dat je kat er geen gebruik van wil maken. Katten zijn erg kieskeurig, en hebben zo hun eigen voorkeur. Het vinden van de juiste bak daarom nog een hele uitdaging. Een of meer katten in huis? Katten zijn van zichzelf schone dieren, en vinden het prettig om hun eigen bak te hebben. Bespaar jezelf een hoop tijd en vindt met behulp van deze informatie de juiste kattenbak.

Het aantal katten

Heb je een of meer katten in huis? Dan is het belangrijk om rekening te houden met het aantal bakken die door het huis een plaatst. Hiervoor geldt de volgende regel: een bak per sociale groep (dit zijn de katten die onderling delen) plus een bak extra.

We adviseren om de bakken door het hele huis te verdelen. Een kat zich dan altijd terugtrekken wanneer ze dat wil. Vinden de katten het geen probleem om de bak te delen? Maak dan tweemaal daags de bakken schoon, zo voorkom je vervelende geurtjes.

Als je bij thuiskomst de nieuwe kattenbak gaat plaatsen houdt dan rekening met de onderstaande aspecten. Zo voorkom gelijk een paar problemen.

  • De bak mag nooit naast de voer- en drinkbak worden geplaatst.
  • Plaats de bak op een rustige plek die gemakkelijk is te bereiken. Zo kan je kat zich in alle rust terugtrekken om zijn of haar behoefde te doen.
  • Zorg regelmatig (dagelijks) voor een schone kattenbak. Is deze niet schoon? Dan is de kans groot dat je kat opzoek gaat naar een ander plek.

De grootte van de bak

Zit of hangt je kat grotendeels buiten de bak? Dan is de bak vaak te klein. Let bij het kopen van een kattenbak op de grootte. Een bak moet groot genoeg zijn dat de kat zich er gemakkelijk in kan omdraaien en er goed in kan zitten.

Kattenbak met of zonder kap kopen

Bij het kopen van een bak kom je als baasje te staan voor de keuze: met op zonder kap?

  • Het voordeel van een kattentoilet met kap is dat deze de vervelende geur tegenhoudt.
  • Heb je kinderen of ander huisdieren? Een kap voorkomt dat kinderen of ander huisdieren bij de uitwerpselen van de kat kunnen komen.
  • Een bak zonder kap is geschikt voor een kitten of voor katten die bang zijn voor een kattenbak met kap. Katten kunnen dan niet om zich heen kijken, en zien vaak niet of er katten op de wacht staan.
  • In een bak met kap blijft bovendien ook de geur langer hangen.

Let op de diepte van de bak

Hou bij het kopen van een kattenbak rekening met de diepte van de bak. Deze dient gevuld te worden met 1,5 á 2 cm met kattenbakvulling. Koop daarom een bak met een diepe onder bak.
Is de bak niet diep genoeg, of goed gevuld? Dan is de kans groot dat de uitwerpselen de onderkant bereiken. Het wordt dan moeilijker om de bak goed schoon te maken.
Een diepere kattenbak zorgt voor een goede beschutting tegen rondvliegende korrels. Een kat houdt er nu eenmaal van om te graven en het bedekken van zijn uitwerpselen.

Praktische tips

Let bij het kopen van de bakken op het volgende:

  • Een kattenbakschepje: Deze is onmisbaar voor het schoonhouden van de bak. Met het schepje verwijder je gemakkelijk en netjes de kattenpoep.
  • Kattendeurtje: Heeft u gekozen voor een kattentoilet met kap? Kijk dan van tevoren of het deurtje wel soepel open en dicht gaat.

ZOO&ZO dierenspeciaalzaak

Op zoek naar de juiste kattenbak voor jouw kat? Bij ZOO&ZO vindt je een groot assortiment bakken. Bij ZOO&ZO vindt je alle benodigdheden voor een schone bak. Een schone bak is een blij kat. Met een groot assortiment kattenvoer, kattenbakken en kattenmanden vindt je bij ZOO&ZO alles wat je nodig hebt voor jouw kat.

Mooie kat

Linkruil.org

Comments are closed.