Artikel Plaatsen

Breng hier uw artikel onder de aandacht!

Hoe ziet het beroep van timmerman eruit?

Een timmerman houdt zich met het maken van verschillende soorten producten. Dit is dan ook vaak van hout gemaakt. Vaak heeft een timmerman een bepaalde specialisatie, dit is vaak afhankelijk van het bedrijf waar de timmerman werkt.

De eerste stap om een timmerman te worden

Om officieel het beroep timmerman uit te mogen oefenen, moet de als eerste de opleiding timmerman worden gevolgd. Hierin wordt een onderscheid gemaakt tussen de basisopleiding timmerman en een niveau 3 of 4 opleiding waar je een leidinggevende kan krijgen. De basisopleiding timmerman bestaat uit 4 dagen werken en een dag 1 theorie. Hierbij mag je op zoek naar een relevant leerbedrijf of je krijgt deze toegewezen, waar je de kneepjes van het vak kan leren. Tegenwoordig is men dringend op zoek naar mensen in de bouw. Het volgen van een opleiding tot timmerman kan je dan ook bepaalde baangarantie geven.

Timmerman in loondienst

Wanneer de opleiding tot timmerman helemaal is afgerond kun je ervoor kiezen om aan de slag te gaan in loondienst. Je hebt dan een vast aantal uren die je moet werken volgens je contract. Hierbij krijg je dan ook direct een vast salaris voor die uren. Dit is voor vele timmermannen in de beginfase van hun carrière een logische vervolgstap. Dit heeft voornamelijk te maken met de weinige verantwoordelijkheden die je als timmerman hebt. Je kan dan een aantal jaren de kneepjes van het vak beter onder de knie krijgen.

Timmerman als ZZP’er

Mocht je een aantal jaar onder een baas hebben gewerkt? Dan is het wellicht tijd voor een vervolgstap. Je kunt er vervolgens voor kiezen om zelfstandig als timmerman te beginnen. Hierbij komen uiteraard wat meer verantwoordelijkheden bij kijken dan wanneer je alleen maar in loondienst bent. Daarnaast kun je wanneer je succesvol bent, wel veel meer verdienen met je bouwproducten dan wanneer je in loondienst zult werken.

Linkruil.org

Comments are closed.