Artikel Plaatsen

Breng hier uw artikel onder de aandacht!

Hypotheek vragen, hoeveel kost het?

Indien u hypotheek vragen wilt kunt u zich natuurlijk afvragen hoeveel dat kost. Daarnaast zullen er maandelijkse terugkerende kosten van rente en aflossing zijn. Maar er zullen ook kosten zoals afsluitkosten, notariskosten, provisiekosten en eventueel een opslag bovenop de hypotheekrente verrekkend worden.

De kosten die bij een hypotheek komen kijken bestaan eigenlijk uit de maandelijkse hypotheekrente die u over de hypotheek zult betalen en de aflossing zelf natuurlijk.

Daarnaast zullen er natuurlijk ook notariskosten verbonden zijn aan het afsluiten van een hypotheek. De notariskosten zijn de kosten voor het opmaken en het inschrijven van de hypotheekakte. De notaris zorgt ervoor dat de hypotheek wordt ingeschreven in het Kadaster. Dat is een openbaar register waar onroerende zaken geregistreerd staan.

Maar u zult ook taxatiekosten moeten betalen. In bepaalde gevallen eist de hypotheekverstrekker dat de woning getaxeerd wordt. Een taxatie wordt uitgevoerd door de makelaar. Makelaars zijn vrij om zelf hun tarieven vast te stellen. De taxatiekosten liggen tussen de €400 en €600.

En als laatste kan het mogelijk zijn dat u kosten moet betalen voor hypotheekadvies. De meeste mensen gaan naar een hypotheekadviseur, die advies geeft over de hypotheek die het beste bij hun situatie past en aansluit bij de persoonlijke wensen. Wat kost een hypotheekadvies?

Veel hypotheekadviseurs werken op basis van provisie: een bonus die zij krijgen van de bank of verzekeringsmaatschappij die zij aanbevelen. Dit komt de objectiviteit niet ten goede. Er zijn ook adviseurs die een vast tarief vragen of een uurtarief afspreken.

Linkruil.org

Comments are closed.