Artikel Plaatsen

Breng hier uw artikel onder de aandacht!

Informatie over EVP berichten en bandstemmen

Bandstemmen

Bandstemmen zijn gesproken boodschappen waarvan men het vermoeden heeft dat deze afkomstig zijn van geesten of overledenen. Bandstemmen worden ontvangen via de radio of de televisie. Omdat de paranormale stemmen antwoorden kunnen geven op vragen, vormen de bandstemmen een paranormaal en onverklaarbaar fenomeen. Een andere naam voor bandstemmen is EVP. EVP staat voor Electronic Voice Phenomena. Vrij vertaald betekent dit: het elektronische stemmenfenomeen.

Bandstemmen worden meestal opgenomen met de computer of met een ouderwetse bandrecorder. Men biedt bij het opnemen van bandstemmen een vorm van achtergrondgeluid aan. Meestal gebeurt dit met behulp van de radio of de televisie. Entiteiten kunnen dit geluid omvormen tot een voor de bandstemopnemer herkenbare taal.

Bandstemmen geschiedenis

De bandstemmen zijn als eerst ontdekt door de Zweedse Friedrich Jürgenson. Deze pioneer op het gebied van bandstemmen en EVP hield van het opnemen van vogelzang. Friedrich Jürgenson ontdekte echter naast de geluiden die de vogels maakten ook de stemmen van mensen die hij kende: zijn overleden vrienden. Voor Friedrich Jürgenson was dit de reden om het boek “Communicating with the dead” te schrijven. Hierin beschrijft hij het contact dat hij met deze geesten had. Van dit boek is er ook een Nederlandse vertaling. Deze vertaling heet “Gesprek met de doden”.

Vervolgens begonnen mensen over de hele wereld onderzoek te doen naar de bandstemmen. Iemand die zich in Nederland al vroeg met de bandstemmen bezig hield is Branton de Geus. Zijn ervaringen staan beschreven in het boek “Bandstemmen… en zij leven verder zonder lichaam”.

Bandstemmen categorieën

Bij het opnemen van EVP / bandstemmen zal men ontdekken dat de bandstemmen niet allemaal hetzelfde klinken. Soms moet de opname vertraagd worden om de bandstemmen goed te horen. In andere gevallen moet de opname juist versneld worden. Ook zal de bandstemopnemer in veel gevallen moeten filteren om de bandstemmen goed te horen. Voor wat betreft de verstaanbaarheid van de EVP berichten kan men deze classificeren in drie categorieën:

Klasse A bandstemmen

Klasse A stemmen kan iedereen goed verstaan. Op klasse A stemmen hoeft men geen filtering of bewerking toe te passen.

Klasse B bandstemmen

Men kan klasse B bandstemmen minder duidelijk verstaan dan de stemmen in klasse A. Sommige mensen hebben geen moeite met het verstaan van klasse B stemmen. Anderen zullen de klasse B bandstemmen niet goed kunnen verstaan. Voor deze mensen kunnen de bandstemmen gemakkelijker verstaanbaar worden gemaakt door de EVP berichten te filteren en te bewerken.

Klasse C bandstemmen

Klasse C stemmen zijn zo onduidelijk te verstaan dat men bij het horen van klasse C bandstemmen de fantasie gemakkelijk de vrije loop kan laten. Klasse C stemmen roepen vaak vragen op over de authenticiteit van de bandstemmen.

Linkruil.org

Comments are closed.