Artikel Plaatsen

Breng hier uw artikel onder de aandacht!

Informatie over Macula Degeneratie

maculadegeneratieDe term Macula degeneratie zal de meeste mensen niet 1,2,3 wat zeggen, maar toch is het een oogziekte waar veel mensen mee te maken zullen gaan krijgen. Daarom bij deze een korte uitleg over Macula Degeneratie en de gevolgen hiervan, deze kunnen namelijk bij geen behandeling groot zijn.

Wat is Macula degeneratie eigenlijk?

Zoals gezegd is het een oogziekte die er op termijn voor kan zorgen dat u gezichtsblind word. Het Macula gedeelte in uw oog is namelijk verantwoordelijk voor uw centrale gezichtsveld, en deze oogziekte tast dit gezichtsveld aan. Het gevolg hiervan is dat u steeds meer vlekken gaat zien, en bij geen behandeling zal dit met de tijd alleen maar erger worden totdat uw centrale gezichtsveld compleet weg is. Een van de effecten van een ver gevorderde vorm van macula degeneratie is dat u geen gezichten meer kunt herkennen, u ziet dan nog wel de contouren van iemand, maar de details ontbreken.

MD is een typische vorm van ouderdormsziekte, over het algemeen komen de symptomen hiervan pas na de 50 naar voren. Bij een vroege constatering is deze oogzikete dan ook goed te behandelen. Op de website over Macula Degeneratie vindt u diverse informatie hierover.

Oorzaak en gevolg

De oorzaken van macula degeneratie zijn heel divers. De aanwijzingen dat deze oogziekte erfelijk zijn zijn wel groot, maar ook wordt veel toegeschreven aan de levensstijl van een persoon. Iemand die veel rookt en drinkt heeft meer kans om dit te krijgen dan iemand die gezond is en sport. Eigenlijk zo’n beetje bij elke ziekte is dit natuurlijk het geval, dus het zou u wel aan te denken moeten zetten.

Testen op Macula degeneratie

Heeft u twijfels of u deze oogziekte ook heeft en wilt u zich laten testen. Dit kan natuurlijk en wij raden het ook aan om dan zo snel mogelijk een arts te raadplegen, want hoe eerder u behandeld wordt hoe meer kans u heeft dat de ziekte afgeremd wordt, of zelfs te genezen is. U kunt ook online een snelle test doen, ga voor de test naar www.maculadegeneratiesite.nl

Linkruil.org

Comments are closed.