Artikel Plaatsen

Breng hier uw artikel onder de aandacht!

Kleine artikelen in het magazijn

Het is niet altijd even makkelijk om de kleine artikelen te beheren in een magazijn, al helemaal wanneer de ruimt in uw magazijn al gering is. Het is dus belangrijk om efficiënt met de ruimtes in uw magazijn. Er zijn verschillende opties om dan zo optimaal gebruik te maken van de ruimte die er is, een van deze opties is een paternosterlift. Bij zo’n lift komen de artikelen naar jou toe en in plaats van dat jij naar de artikelen toe moet.

 

Paternoster is eenvoudig in gebruik

Bij een paternosterkast kan je ervoor zorgen dat alle artikelen op werkhoogte naar u toe komen. Zo kan je op een paar vierkante meter veel artikelen opbergen. Zo hoef jij niet naar jouw artikelen toe en maak je optimaal gebruik van de ruimte binnen uw magazijn. De kasten zijn multifunctioneel in te delen en goed afsluitbaar.

 

De voor- en nadelen van het paternoster systeem

Aan ieder magazijnsysteem zitten natuurlijk voor- en nadelen. Hoe zwaar de nadelen wegen is voor iedereen verschillend. De nadelen van de paternoster zijn:

Als het gaat om de paternoster in vergelijking met statische opslag, zijn er een aantal voor- en nadelen. Deze worden genoemd om u een zo neutraal mogelijk beeld te geven. De nadelen op een rij:

  • De aanschafkosten zijn relatief hoog
  • jaarlijks onderhoud nodig en er is kans op storingen, dat komt doordat het magazijnsysteem computergestuurd is.
  • U moet wel goed rekening houden met het feit dat het vullen van machines niet tegelijk met het orderpicken kan worden gedaan. Dat is niet erg omdat het alsnog sneller gaat doordat looptijd of batchgewij vullen wegvalt.

 

De voordelen van een paternoster:

  • De loop- en rijtijd vervalt
  • Paternoster kasten zijn goed af te sluiten door bijvoorbeeld een omkasting die beschermt tegen diefstal, bevuiling, beschadigen.maar ook klimaatbeheersing.
  • De ruimte wordt zo optimaal mogelijk benut
  • De kasten kunnen volledig worden ingebouwd doordat de bedieningswerkzaamheden aan de voorkant plaatsvinden.

 

Er zijn natuurlijk nog veel meer voordelen waar u zelf achter mag komen na het aanschaffen van de paternoster.

Linkruil.org

Comments are closed.