Artikel Plaatsen

Breng hier uw artikel onder de aandacht!

Kleinschalige vakantieparken in Frankrijk

Frankrijk is al jaren een geliefd vakantieland. Velden vol zonnebloemen, landweggetjes met aan weerszijden opgerolde hooibalen in de wei, rustieke boerderijtjes in het landschap terwijl je denkt ‘toch het roer om?’ en romantische dorpspleinen. Boek een vakantiepark in Frankrijk, neem je gezin mee op vakantie en ontdek de veelzijdigheid van het land.

Een vakantie op een kleinschalig vakantiepark in Frankrijk smaakt naar meer: ze zijn sfeervol en persoonlijk en je ervaart het lokale leven des te meer dan op een groot vakantiepark. Er wordt aandacht besteed aan alle gasten met voldoende privacy voor iedereen en tegelijkertijd is er genoeg vertier voor jong en oud.

Van lavendel tot oesters

Frankrijk als vakantieland kent vele gezichten. Croissants en baguettes, tarte tatin en macarons, kazen, wijn en olijven kom je overal in Frankrijk tegen. Iedere regio heeft daarnaast zijn eigen cultuur, natuur en eetgewoontes. De geur van lavendel en rozemarijn kom je tegen in de zuidelijk gelegen Drôme, Provence en Côte d’Azur. Groene valleien, wijngaarden en middeleeuwse kastelen ontdek je in de Dordogne. Kronkelende rivieren en ruige natuur in de Ardèche en Cevennes. Mooie zandstranden en oesters aan de westkust van de Charente Maritime. En na een dag op pad geweest te zijn in de omgeving, kom je heerlijk tot rust in jouw vakantiehuis, weg van de drukte, maar wel op een kleinschalig vakantiepark zodat er toch gezelligheid is.

Kindvriendelijke vakantiehuizen

Een vakantiepark hoeft niet altijd groot en druk te zijn. Kinderen vermaken zich vaak ook wel zonder animatieprogramma. Met vakantievriendjes verstoppertje spelen, spetteren in het zwembad, een potje voetbal spelen of een wedstrijdje pingpong gaan de dagen snel voorbij. Door de kleinschaligheid heerst er een gemoedelijke sfeer, je maakt snel contact met elkaar en als ouder kom je eindelijk toe aan rust en een goed boek.  De meeste kleinschalige vakantieparken zijn ingesteld op gezinnen met kinderen. Babybedjes en kinderstoelen zijn standaard aanwezig, ook aan een speelhut, schommel, tafeltennistafel of trampoline is gedacht. Helemaal fijn als er table d’hôte aanwezig is, zo kun je ’s-avonds aanschuiven voor het eten, terwijl de kinderen met elkaar eten, kun jij genieten van het diner en wijntjes proeven. En als het bedtijd is voor de allerkleinsten, kun je met de babyfoon erbij nog even blijven hangen. Zo wordt een vakantie met kinderen heerlijk relaxed.  

Luxe vakantieparken in Frankrijk

Wil je op vakantie genieten van meer luxe? Huur dan een vakantiehuis in Frankrijk met zwembad. Met een gemeenschappelijk zwembad ontmoet je sneller andere mensen en dat is voor kinderen vaak een leuke ontmoetingsplek. Met een privézwembad bij de vakantiewoning of villa heb je meer privacy. Wakker worden met een plons in het zwembad is ultieme luxe.
Ben je strandliefhebber, kies dan voor de Charente Maritime, een verrassende streek met mooie zandstranden, met zowel kindvriendelijke baaitjes als stranden met hoge golven. Als je voor een luxe vakantiehuis in een vakantiepark wit gaan met Balinese invloeden, huur een vakantiehuis op domaine les Marées. Op de fiets naar het strand of een dag luieren aan het lagunebad met zandstrandje, met oesters en een Pineau de Charente heb je een perfecte vakantie.

Linkruil.org

Comments are closed.