Artikel Plaatsen

Breng hier uw artikel onder de aandacht!

Koffiebar huren – Speciale koffie’s en een ervaren barista

Al jaren drinken de meeste mensen, dag in, dag uit meerdere koppen koffie. Maar hoeveel weet jij over de koffieproductie? En heb je wel eens echte kwaliteitskoffie op? Voor een evenement kan je een koffiebar huren! De barista maakt de lekkerste koppen koffie, uiteraard met latte art, en verteld je over de rijke koffiegeschiedenis.

Koffiebar huren – Top 3 koffieproductie landen

Om koffiebonen te telen zijn er twee aspecten cruciaal: warmte en regen. De zon verwarmt de koffieplant waarnaar de regen haar afkoelt. Door dit proces ontwikkeld de koffie zijn unieke smaak. We onderscheiden twee koffieplanten: de Robusta en Arabica. De verdeling is 70/30 in de huidige koffiemarkt. Dit heeft te maken met het feit dat de Robusta koffie twee keer zoveel cafeïne bevat en een sterkere smaak heeft. Hierdoor wordt de Robusta voornamelijk gebruikt voor melkkoffie’s.

In onderstaande alinea’s lees je meer over de drie grootste koffieproductie landen.

  1. Brazilië. Brazilië is met 35% het grootste productieland op het gebied van koffie. Er wordt zowel Arabica als Robusta koffie geproduceerd, hoewel de Robusta voornamelijk voor binnenlands gebruik is. De Arabica kenmerkt zich door de zacht/frisse afdronk, aangename geur en delicate smaak.
  2. Vietnam. Op nummer twee vinden we Vietnam met 14% van de koffieproductie. Wereldwijd is het land de grootste Robusta producent. Een van de bekendste koffiemerken is de Trung Nguyen Robusta, herkenbaar aan de aparte en krachtige smaak met een zoetig aroma dat ietwat chocolade-achtig smaakt.
  3. Indonesië. Vrijwel iedereen kent de Javakoffie. De bonen worden lang gerijpt voor het branden, waardoor de koffie een eigen en licht rokerige smaak krijgt. De Kopi Luwak koffie komt ook uit Indonesië. Deze speciale koffie is gemaakt van koffiebonen uit de uitwerpselen van de Luwak (civekat).

Wil jij meer informatie over de verschillende koffiesoorten? Of wil je een koffiebar huren, met een barista die jou alles over de koffie-eigenschappen kan vertellen? Bezoek de website voor meer informatie.

Linkruil.org

Comments are closed.