Artikel Plaatsen

Breng hier uw artikel onder de aandacht!

Koivijver Aanleggen Stap Voor Stap

Koivijver aanleggen stap voor stap

Wat is er leuker en spontaner dan een koivijver aanleggen, een idee dat spontaan ontstaan is, wordt dan meestal ook spontaan gestart met buren en veel vrienden. Maar al snel komen de eerste vragen naar boven en hebben we niet stilgestaan bij een koivijver aanleggen stap voor stap. Vroeger konden we gewoon een gat maken, folie erin water erin, een klein pompje met een filtertonnetje, wat Euro Koitjes en gaan met die banaan. Maar helaas zijn we zelf steeds kritischer aan het kijken en willen we zelf meer en meer. Het mag wel simpel zijn, maar de eisen worden ook steeds hoger die we zelf stellen. Maar ook de Japanse Koi zijn vele malen gevoeliger dan de Europese variant.

Koivijver aanleggen stap voor stap 1:koivijver aanleggen stap voor stap

Voordat we een kuil gaan graven willen we eerst weten wat voor een type Koivijver we gaan maken, een strakke koivijver, of een koivijver met een vrije vorm. Belangrijk hierbij is wel dat te weten wat de bedoeling van deze koivijver is en welke beleving we hierbij zelf hebben. Als we dit doel goed uitgewerkt hebben kunnen we door naar de volgende stap.

Koivijver aanleggen stap voor stap 2:

Als we een koivijver aanleggen stap voor stap, zullen we niet snel de onderdelen vergeten die we nodig hebben. Nadat het idee is uitgewerkt kunnen we dus gaan graven, een onderdeel wat het meest besproken onderwerp van de hele koivijver zal blijven en waar we dan ook nog lang over zullen na praten bij een tuinfeest of een borrel met koivrienden op het terras of de Holland Koi Show.

Koivijver aanleggen stap voor stap 3:

Nu we het koivijver aanleggen stap voor stap beginnen te begrijpen is het tijd voor de techniek die we nodig hebben om de vijver helder te houden en op welke manier we dat gaan doen. Hiervoor kunnen we het beste contact opnemen met een vijverspecialist nadat we zelf al wat voor onderzoek hebben gedaan op het internet. We weten dan tenminste een beetje waar de vijverspecialist over praat en weten misschien ook wat we zelf zeker niet of juist wel willen, de tijd die we vrij hebben speelt hierbij namelijk een grote rol.

Koivijver aanleggen stap voor stap 4:

Op het moment dat we weten welke filtersysteem we gaan gebruiken, weten we ook of we eerst de bodemdrain aansluitingen moesten leggen of niet. Daarna het opmetselen van de muren, wel of niet betonvloer storten afhankelijk van de ondergrond. Als we deze stappen al hebben gedaan, kunnen we beginnen met het leggen van de folie en veiligheidsvilt. Hiervoor kunnen we diverse soorten folie gebruiken, waarbij de keuze meestal uitgaat naar epdm rubber vijverfolie. Andere opties zijn natuurlijk pvc vijverfolie, vloeibare vijverfolie, PE dunne folie welke we kunnen lassen of een polyesterbak maken.

Koivijver aanleggen stap voor stap 5:

Nu de koivijver al begint te lijken op een echte vijver, gaan we een randafwerking doen, wat op vele manieren kan worden gedaan. Een natuurlijke uitstraling met maaskeien en grind, of een strakke randafwerking zoals tegenwoordig veel wordt gedaan met chinees hardsteen, wat wel weer bleek van kleur wordt. Daarnaast kan er ook gebruik worden gemaakt van een duurdere variant en wel graniet, dit kan geheel op maat en vorm worden gemaakt en blijft mooi.

Koivijver aanleggen stap voor stap 6:

U ziet een koivijver aanleggen stap voor stap heeft meer stappen dan waar we normaliter bij stil wordt gestaan, want wat te denken aan de waterplanten die in het moerasfilter moeten komen? Welke planten kunnen we hiervoor het beste gebruiken, en welke planten hebben de beste filter en zuiveringseigenschappen. Dit zijn veel eigenschappen waar de vijverspecialist wel het antwoordt op weet, althans behoort te weten.

Koivijver aanleggen stap voor stap 7;

De laatste stap is tevens het einde van de koivijver aanleggen stap voor stap; het vullen van de koivijver met kraanwater, gebruik hiervoor nooit grondwater. Laat het water goed ontgassen door de waterpomp en de luchtpomp aan te zetten , water behandelen en eventueel filterbacteriën erin, en het uitzetten van de vissen. Doe dit beetje bij beetje met tussen poses van minimaal 4 weken in de beginfase, vanwege het inwerken van de filters.

Als laatste kunnen we weer lekker genieten aan de koivijver en hopen op een zonnig en warm seizoen.

Wilt U Ook Uw Droomvijver Gegarandeerd Helder, En Wilt U Zelf Of Gedeeltelijk Zelf Uw Koivijver Aanleggen Stap Voor Stap, Neem Dan Vandaag Nog Contact Op Met De Vijverspecialist.

Voor meer informatie over een koivijver aanleggen, of wilt u een koivijver aan laten leggen, neem dan contact met ons op, tenzij u alles al weet en zelf kunt en weet toe te passen natuurlijk!!

 

Linkruil.org

Comments are closed.