Artikel Plaatsen

Breng hier uw artikel onder de aandacht!

Koop een lot voor de loterij en steun het goede doel

Iedereen speelt mee met de loterij omdat die wil willen natuurlijk. Maar bij sommige loterijen doe je daarmee ineens een goede daad, dat zijn loterijen die het goede doel steunen.

Bankgiroloterij

Bij de Bankgiroloterij is uw lotnummer uw bankrekeningnummer. Deze loterij bestaat al sinds het begin van de jaren ’70. Toen hadden veel mensen een girorekening, deze bestaan nu niet meer maar de naam van de loterij is wel in gebruik gebleven. De Bankgiroloterij is een van de loterijen die gekoppeld is aan goede doelen, in het specifiek doelen die zich op cultuur rekenen. Als u loten koopt, gaat de helft van de aankoopprijs naar de culturele goede doelen waar ze achter staan.

De trekkingen vinden maandelijks plaats met daarbovenop nog een extra trekking in mei en oktober. Maandelijks wordt er meer dan 150.000 euro uitgekeerd aan prijzen. De hoofdprijs is 1 mijloen euro, daarnaast worden er prijzen van 500.000, 100.000, 50.000, 25.000 en 10.000 euro verloot. Ook zijn er nog veel kleinere geldprijzen en prijzen in natura te winnen. Voor een lot voor de Bankgiroloterij betaal je 8,75 euro, als je kans wil maken op de jackpot komt daar nog 1,25 euro bij.
Vriendenloterij

Met de Vriendenloterij wordt er gebruik gemaakt van je telefoonnummer, indien je dat lieven niet wil kan je ook met een fictief nummer spelen. De Vriendenloterij ontstond in 1989 en noemde eerst Sponsor Loterij. Ook deze loterij geeft 50% van de omzet aan het goede doel, zij steunen vooral goede doelen voor welzijn en gezondheid.

Er zijn veertien trekkingen per jaar en soms ook nog extra trekkingen. De uitslag wordt telkens de 3e van de maand bekend gemaakt, je wordt automatisch op de hoogte gebracht of je iets wint of niet. Mogelijke prijzen worden ook automatisch op je rekening gestort. Een lot voor de Vriendenloterij kost 13,25 euro. Je koopt een lot door meteen te bellen naar telefoonnummer 0900-300 1400 of door online mee te spelen.

Linkruil.org

Comments are closed.