Artikel Plaatsen

Breng hier uw artikel onder de aandacht!

Kunstgras voor sportvelden

Steeds meer clubs hebben al kunstgras, de rest van de sportclubs willen heel graag kunstgras sportvelden. Logisch, want op kunstgras speciaal voor sportvelden kun je gedurende het gehele seizoen sporten, op natuurgras ligt dat toch wel heel anders. Dan is het maar net hoe de weersgoden de sporters gezind zijn.

Zaalsporten

Behalve dat je altijd uit de voeten kunt op kunstgras, is een ander voordeel van kunstgras dat het amper onderhoud behoeft. Kunstgras blijft bovendien heel het jaar mooi en zowel binnen- als buitensporters zweren ondertussen bij het sporten op kunstgras. Niet zo verwonderlijk, want er kan een kunstgrasveld aangelegd worden voor elke sport, dus ook voor de zogenaamde zaalsporten. Ga maar na, er is kunstgras beschikbaar voor hockey, voetbal, korfbal en tegenwoordig zelfs voor golf. In de wintermaanden worden ook al steeds meer indoor voetbaltoernooien gespeeld op een tijdelijke kunstgrasmat, zoals er al heel lang tennis gespeeld wordt op de strakke kunstgrasmat met de scherpe, witte lijnen.

Demping

Voor elke sport is de perfecte kunstgrasmat beschikbaar. Dus voor sporten die meer demping behoeven en voor sporten die de voorkeur geven aan een iets harder veld, met een dus wat andere structuur. Behalve kunstgras voor de diverse sportvelden, zijn er ook volop aanverwante materialen te koop die een kunstgrasveld voor sport helemaal afmaken. Dan moet je denken aan zaken als verlichting, doeltjes en boarding; materiaal dat prima toepasbaar is in combinatie met een kunstgrasveld. Kunstgras voor sportvelden wordt vaak aangelegd voor een aantal jaren, er kunnen echter ook velden aangelegd worden voor kortdurende evenementen.

In alle gevallen zijn kunstgrasvelden voor sport veilig, duurzaam en van de beste kwaliteit. Bovendien toont een goede kunstgrasmat amper gebruikerssporen en kun je tegenwoordig amper een nieuw en een wat ouder veld van elkaar scheiden. Staat dus gewoon heel goed zo’n kunstgrasveld op elk sportpark en geschikt voor elke sport.

Linkruil.org

Comments are closed.