Artikel Plaatsen

Breng hier uw artikel onder de aandacht!

Leuke drankspelletjes

Tegenwoordig word er overal voordat men gaat stappen een drankspelletje gespeeld. Voor het ene spel is alleen een stok kaarten nodig terwijl voor de ander een compleet bordspel benodigd is. Er komen ook steeds meer spelletjes bij, aangezien er veel “bij verzonnen wordt” zijn er ook veel variaties te herkennen. Bij deze spelletjes wordt voornamelijk bier/wijn gedronken maar shotjes komen ook aan bod. Zo wordt er vaak dropshot, goldstrike, wodka en in sommige gevallen zelfs whiskey geshot.

Bordspellen

Een bekend bordspel is: zeeslag. Het spel wordt door jong en oud gespeeld. Wat heb je er voor nodig? Nou ja, in ieder geval het bordspel zelf, shotglaasjes en genoeg drank. Het spel werkt precies hetzelfde als zeeslag zelf. Je plaatst je boten op strategische plaatsen op het bord. Het spel kan nu beginnen. Noem een coördinaat op en je hoort vanzelf of je een boot hebt geraakt. Wanneer je een boot hebt geraakt mag je nog een keer. Mis je? Dan is je tegenstander aan de beurt. Bij ieder schot dat je raakt moet je tegenstander een shotje drinken of een slok bier.

 

Wie kent het spel niet: Kolonisten van Catan. Tegenwoordig is er een nieuwe drank versie van namelijk: Kolonisten van Lloret. Ja, hiermee wordt de Spaanse stad Lloret de Mar bedoelt. Hiervoor heb je het spel zelf nodig en flink wat bier. Voordat je begint vul je alle glazen met bier. De algemene regels voor dit spel blijven hetzelfde, maar er zijn wel wat toevoegingen bij. – Een leeg glas moet direct worden bijgevuld, niemand mag een slok overslaan.

Zodra er een zeven wordt gedobbeld wordt, moet het glas in één keer leeg gedronken worden.

Het opgooien van een ridderkaart geeft je de bevoegdheid om iemand aan te wijzen die zijn glas in één keer leeg moet drinken.

Zodra je grondstoffen ruilt met een andere speler, en er komt een even aantal grondstofkaarten uit, dan moet de andere speler drinken.

Morsen van drank? Regel dan maar nieuwe drank.

Bij het einde van het spel moeten alle glazen leeg gedronken worden, of je laat de verliezer alles opdrinken.

Een kaartspel

Een van de meest bekende kaartspellen is toch wel Kingsen. De regels hiervoor variëren echter wel per regio. Wat heb je er voor nodig? Een stok kaarten en veel drank, heel veel. Let er wel op dat je vooraf de jokers uit het spel haalt, deze zijn namelijk overbodig.

Per kaart is er een regel opgesteld. De regels zijn als volgt:

 • 2: neem zelf twee shotjes.
 • 3: degene links van je drinkt een shotje.
 • 4: degene rechts van je drinkt een shotje.
 • 5: wanneer jij je duim op tafel legt moet de rest dit ook zo snel mogelijk doen.
 • 6: kies iemand uit die mee moet praten over een onderwerp. Het woord “euh” is één minuut uit den boze. Wanneer de gekozen speler het verpest moet hij of zij zelf drinken.
 • 7: juffen. Om beurten noem je een getal en tel je op. Bij 7 of een veelvoud daarvan zeg je “juf”.
 • 8: de spelen mag een trucje doen wat voor het drinken uitgevoerd moet worden. Wordt dit niet gedaan? Dan moet er nog een keer gedronken worden.
 • 9: rijm op het woord wat de speler kiest. Lukt dit niet dan moet je een shotje drinken.
 • 10: niemand mag je vragen beantwoorden, wordt dit wel gedaan? Dan moeten ze drinken.
 • Boer: zie regels van nummer 8.
 • Vrouw: noem een categorie waar iedereen een woord bij moet noemen. Degene die het verpest moet drinken.
 • Heer: bij de vierde heer moet een glas met vier shotjes door elkaar heen gedronken worden.
 • Aas: draai de speelrichting om.

Meer drankspelletjes kun je vinden in dit artikel.

Linkruil.org

Comments are closed.