Artikel Plaatsen

Breng hier uw artikel onder de aandacht!

Magazijninrichting

Het magazijn kan je op verschillende manieren inrichten. Het belangrijkste is natuurlijk dat dit op z’n efficiënt mogelijk manier gaat, waardoor je zo weinig mogelijk geld verliest aan loze ruimte. Om je te helpen hebben wij een aantal punten op een rij gezet die je kan meenemen. Er zijn natuurlijk meerdere wegen die naar Rome leiden, dus dit zijn richtlijnen die je kan gebruiken bij je magazijninrichting.

Tips voor magazijninrichting

Klaarzetruimte

Zorg dat er voldoende ruimte is om producten klaar te zetten. Mocht dit niet het geval zijn, dan zie je vak dat personeel andere plekken gaat zoeken om de producten neer te zetten. Vaak staan deze dan in de weg, waardoor dit een bottleneck vormt voor het magazijn

 

Gangrichting

Kijk goed naar der goederenstroom binnen het magazijn. Richt het magazijn zo in dat de gangpaden gelijk is aan de richting van de goederenstroom. Met andere woorden zorg dat de openingen van de gangen gericht zijn op de docks.

 

Inslag- en uitslagopdrachten

Zorg dat de stromen van de uit- en ingaande goederen. Zo kan de heftruck na een inslagopdracht, andere goederen mee terug nemen. Zo zorg je dat trucks zo veel mogelijk geladen zijn. Elke keer dat is truck zonder goederen rijdt verlies je eigenlijk geld.

 

Soorten stellingen

Bedenk van t voren goed hoeveel pallets je per artikel nodig hebt. Is dit minder dan tien, dan kan je gewoon palletstellingen aanschaffen. Zijn het meer dan 10 pallets dan is is het handig om te kijken naar inrijstellingen of shuttlestellingen, net wat binnen jouw magazijn het meest praktische is.

 

Er komen verschillende dingen kijken bij magazijninrichting. Laat je door verschillende partijen goed inlichten

Linkruil.org

Comments are closed.