Artikel Plaatsen

Breng hier uw artikel onder de aandacht!

Magazijnstellingen

 

Het optimaal inrichten van een magazijn is belangrijk. Er gaan namelijk euro’s verloren als je dit niet doet en er dode/loze ruimte is. Het inrichten van jouw magazijn begint al bij het kiezen van de juiste magazijnstelingen. Voor het inrichten van jouw magazijn geven wij een aantal tips

Tips voor het optimaal gebruikmaken van magazijnstellingen 

Smalle gangen

Als je smallere gangen hebt kan je natuurlijk meer magazijnstellingen kwijt. Hierdoor heb jij meer ruimte voor je opslag. Voor het berekenen van de breedte houdt rekening met de trucks die rondrijden en eventueel met trucks de je in de toekomst wilt kopen. Verschillende soorten trucks hebben een andere breedte nodig, kijk hier dus goed naar.

 

Aantal gangen.

Zorg er altijd voor dat je meer gangen hebt dat trucks. Vooral als je smalle gangen hanteert, er kan dan niet gepasseerd worden. Mocht dit niet het geval zijn dan kan dit opstoppingen als gevolg hebben. Waardoor de productiviteit daalt en dit geld kost.

 

Passerende truck.

Wil je dat de truck elkaar de kunnen passeren, neem dit mee in de breedte van de gangen tussen de magazijnstellingen. Bij bredere gangen lever je wel in op opslagcapaciteit. Wil je zorgen dat je geen opstoppingen hebt, dan kan jij bijv. denken aan eenrichtingsverkeer, zodat dit minder snel voorkomt.

 

Lengteopstelling.

Zorg dat de stellingen in de lengte staat. Hiermee voorkom je dat er vaker van gang veranderd moet worden. Elke wissel kost natuurlijk tijd en dit draagt niet bij aan de effectiviteit van de instelling. Waardoor er kostbare tijd verloren gaat. Daarnaast moet je de gangen zoveel mogelijk parallel aan elkaar laten lopen. Ander bergroot je de rijafstanden.

 

Linkruil.org

Comments are closed.