Artikel Plaatsen

Breng hier uw artikel onder de aandacht!

Mijn hypotheek meenemen, kan dat nog?

Het blijft mogelijk om uw bestaande hypotheek mee te nemen. De hypotheek meenemen heeft verschillende voordelen. Zo betaalt u niet opnieuw afsluitkosten en hoeft u een complexe hypotheek niet open te breken.

Bent u van plan om te gaan verhuizen en u wilt uw hypotheek meenemen? Dan kunt u uw bestaande hypotheek meenemen. Vaak kan een nieuwe hypotheek afsluiten een stuk duurder zijn dan de bestaande hypotheek mee te nemen. Er moet echter wel een speciale doorgeefregeling actief zijn en deze kunt u terugvinden in de voorwaarden van uw huidige hypotheek.

Door uw hypotheek mee te nemen kunt u op uw hypotheek besparen en uw maandelijkse lasten verlagen. Zo kunt u de goedkoopste hypotheek hebben, wanneer u met de inboedel ook uw oude hypotheek naar de nieuwe woning verhuist.

Tijdens de verhuizing naar een nieuwe woning zorgt ervoor dat er veel geregeld moet worden en daar hoort natuurlijk ook de financiering van het eigen huis bij. Dit noemen ze natuurlijk in de volksmond ook wel de hypotheek.

Maar wanneer u een nieuwe koopwoning gaat kopen, kunt u ook vaak meteen een nieuwe hypotheek afsluiten bij een andere hypotheekverstrekker. Daar zitten dan uiteraard ook weer opnieuw de taxatiekosten, notariskosten en andere kosten bij inbegrepen. Op zo’n moment kunt u zich afvragen of het wel nodig was om een nieuwe hypotheek af te sluiten.

Uw hypotheek meenemen, wanneer doet u dat? Dit doet u wanneer uw huidige hypotheek gunstigere voorwaarden heeft dan uw nieuwe hypotheek. Daarnaast kan bijvoorbeeld de hypotheekrente een stuk lager zijn, dan de huidige rentestand. Over het algemeen kan het handhaven van de oude hypotheek ook nog eens een stuk voordeliger zijn.

Maar in de meeste gevallen kan het er ook voor zorgen dat u bijvoorbeeld een complexe hypotheek zo niet hoeft open te breken. Daarnaast zult u ook geen kosten zoals afsluitkosten opnieuw hoeven te betalen. Maar voor veel mensen hebben ze geen reden om te veranderen van hypotheek. Herkent u dit? Dan is een hypotheek meenemen zeker de moeite waard.

Linkruil.org

Comments are closed.