Artikel Plaatsen

Breng hier uw artikel onder de aandacht!

Nederland exportland of import

Nederland exportland of import

Al eeuwen lang handelen landen met elkaar. Of het nu gaat om goederen, grondstoffen of andere materialen. In deze regio zijn bijvoorbeeld geen cacaobonen te vinden, die groeien wel weer in landen als Suriname. Andersom zijn er goederen die wij wel verbouwen maar dat in andere landen niet kan. Maar zijn wij nu meer van de export? Of toch meer van de import? Dat is lastig te zeggen aangezien het voor allebei wat te zeggen valt. Voor de jongere lezers zijn import en export misschien wat lastige begrippen. Het komt neer op het inkopen en verkopen van goederen en materialen.

Export en import

Makkelijk gezegd is export alles wat uit het land naar een ander land gaat. De haven van Rotterdam is daar een goed voorbeeld van. Daar gaan zeer grote schepen richting de zee de haven uit om hun goederen ergens anders af te leveren. Dat noemen wij export. Nu is de haven van Rotterdam een extreem voorbeeld, maar export gebeurt ook via treinen en vliegtuigen. Import is juist alles wat vanuit een ander land ons land binnenkomt. Nederland heeft bijvoorbeeld bepaalde goederen nodig om hun producten te maken. Daar kan Nederland niet zelf aan komen, en dus kopen ze dat in bij andere landen.

Organisatie

Het inkopen en verkopen gebeurt via allerlei bedrijven in verschillende landen. De goederen die vervoerd worden gebeurd buiten de bedrijven om. Om het voorbeeld van de haven van Rotterdam te gebruiken, de bedrijven houden niet zelf bij wat er wel of niet binnenkomt. Daar is een aparte organisatie voor die dat doet. Wij noemen die mensen expediteurs.

Ook wij als particulier kunnen zorgen voor import en export. Ook dat zullen wij via de expediteurs moeten regelen. Als wij iets willen verzenden naar een ander land, dan kun je beter expediteurs inschakelen voor de organisatie. Wil je nu meer weten over de mogelijkheden van het verzenden van goederen? Bekijk dan eens de website van die expediteurs. Daar staat alle informatie die je nodig hebt.

Linkruil.org

Comments are closed.