Artikel Plaatsen

Breng hier uw artikel onder de aandacht!

Nieuws rond hypotheken

De hypotheekmarkt is een markt die continu blijft veranderen en dat blijkt ook wel weer door het nieuwe hypotheek nieuws. Want sinds 1 januari 2013 zult uw hypotheekverstrekker rechtstreeks een bedrag dat u van tevoren als honorarium overeenkomt. Op dit moment is de hypotheekprovisie nog verboden. Dit was om het onduidelijk was hoe hoog de bedragen waren en deze bedragen maakten de hypotheken eigenlijk onnodig duur.

Vaak werd de hypotheekadviseur verweten dat hij of zij aan kopers en eigenaren van huizen hypotheekleningen adviseerde, waaraan de hypotheekadviseur eigenlijk het meest aan verdiende. Dit zou echter altijd slecht uitpakken voor kopers en eigenaren en dat staat haaks op elkaar. Een adviseur en hypotheekverstrekker moeten natuurlijk altijd beste voor hebben met de klant.

Het is dan ook verstandig om van te voren een bedrag af te spreken wat de adviseur u adviseert als hypotheeklening. Het is belangrijk dat de hypotheekadviseur u een passende hypotheekofferte verzorgd.

Vaak hangt de hoogte van het honorarium af van de hoeveelheid werk die de adviseur moet steken in het goed adviseren en verzorgen van de hypotheek. Zo kunnen gekwalificeerde adviseurs soms wel tot 3000 euro per hypotheek verdienen aan u.

Het is dan ook verstandig om uzelf af te vragen of het aanbod wel te vertrouwen is. U gaat voor een lange termijn een lening aan en het is belangrijk dat u zich goed voelt bij het aanbod van de hypotheekverstrekker. Probeer na het persoonlijk gesprek met de adviseur ook na te gaan of dit de hypotheek is die u wilt afsluiten.

Linkruil.org

Comments are closed.