Artikel Plaatsen

Breng hier uw artikel onder de aandacht!

Online lening aanvragen

Bij het aanvragen van een lening komt wel wat kijken. U zult een lening niet zomaar meekrijgen. In eerste instantie zullen veel geldverstrekkers een BKR toetsing doen. Daarbij wordt er gekeken naar uw lopende schulden. Om financiële problemen te voorkomen en het risico voor de bank te beperken zal een bank u geen lening verschaffen wanneer u al veel lopende leningen heeft.

Verder is het van belang dat uw inkomen toereikend is. Daarbij is het niet alleen belangrijk wat er maandelijks binnenkomt, maar ook wat u daarvan uitgeeft en dus hoeveel u maandelijks zou kunnen betalen voor de aflossing van de lening. Een lening moet immers altijd volledig worden afbetaald.

Wat ook van belang is voor de hoogte van een lening is of er sprake is van een onderpand, en zo ja, wat de waarde is van dit onderpand. Voor een hypotheek zal u doorgaans meer kunnen lenen dan voor een lening zonder onderpand. Dit omdat de bank het risico kan dekken door de woning in het uiterste geval te verkopen. Dit zal gebeuren wanneer u al enkele maanden de hypotheek niet meer kunt betalen.

Een lening is aan te vragen via een financieel adviseur maar veel geldverstrekkers bieden ook de mogelijkheid voor een lening online aanvragen. Het voordeel van een geldverstrekker die een krediet uitsluitend online aanbiedt is dat er vaak een lage rente kan worden gehanteerd omdat een dergelijke geldverstrekkers kostenefficiënt zal werken. Hoe dit allemaal in zijn werk gaat kunt u vaak lezen op de website van de geldverstrekker.

Linkruil.org

Comments are closed.