Artikel Plaatsen

Breng hier uw artikel onder de aandacht!

Pauwen houden – Net een ander huisdier

Beschik jij over een groot terrein? Twijfel je over wat voor huisdieren je wil nemen en wil je meer kleur op het erf? Think outside the box: pauwen houden.

Pauwen zijn echte groepsdieren. Het is belangrijk dat ze met een groepje gehouden worden. Het voordeel van een groep is, dat de dieren hecht zijn en hierdoor dicht bij elkaar in de buurt blijven.

Pauwen houden – Voeding en verzorging

De groepsgrootte van een kudde pauwen is idealiter zes bij acht dieren. Hiervan mogen er maximaal twee hanen zijn. Teveel hanen zullen gaan vechten, dit wil je natuurlijk voorkomen. Het is aan te raden om minimaal één haan met twee hennen te houden, anders zal de haan weglopen om op zoek te gaan naar vrouwtjes. De haan is na 3 jaar volwassen. De staart wordt ieder jaar voller met wel 100 ogen.

Het belangrijkste is dat de pauwen voldoende leefruimte hebben. Geef de dieren de ruimte om lekker rond te lopen. Als het terrein groot genoeg, en goed afgebakend is, zullen de pauwen hier blijven. Een goede verzorging is hiervoor cruciaal. Als de pauw het goed heeft, zal deze voor altijd op dezelfde plek blijven.

De belangrijkste voeding halen pauwen uit granen en zaden. Je kan ervoor kiezen om speciale voerkorrels voor de pauwen aan te schaffen. Zo weet je zeker dat zij alle belangrijke voedingstoffen binnen krijgen.

De pauwen houden ervan om samen met andere dieren te zijn. Het is daarom heel goed mogelijk om een groep pauwen met fazanten, kippen en konijnen in hetzelfde hok te plaatsen.

Er zijn verschillende soorten pauwen beschikbaar. Kenmerkend blijven de opvallende kleuren van de pauwen. Pauwen zijn er in verschillende kleuren:

  • Blauwe pauw
  • Bonte pauw
  • Witte pauw
  • Zwartvleugel pauw
  • Java pauw

Elke pauwsoort heeft andere karaktereigenschappen. Laat jezelf hier goed over informeren voordat je een groep pauwen uitkiest. Pauwen houden is een leuke bezigheid, maar het is belangrijk dat de dieren voldoende leefruimte hebben.

Linkruil.org

Comments are closed.