Artikel Plaatsen

Breng hier uw artikel onder de aandacht!

Poedercoaten – zeg nee tegen oxidatie!

Het is een frustratie van velen die werken met metaalproducten, namelijk: oxidatie. Oxidatie is namelijk wat roest veroorzaakt. Zeker wanneer het overbodig is RVS te gebruiken of omdat dit te duur is. Daarom zijn er tegenwoordig goede alternatieven beschikbaar om dit mee tegen te gaan. Hoewel deze oplossingen theoretisch gezien tijdelijk zijn biedt het wel een goede uitkomst. Zodat u gemakkelijk en met zekerheid uw metalen kunt beschermen tegen oxidatie. De techniek die hiervoor wordt gebruik heet epoxeren, ook wel poedercoaten genoemd in de volksmond.

Poedercoaten is een speciale techniek die toegepast wordt in verschillende situaties. Naast dat je een metaalproduct hiermee beschermt kan het ook als verfraaiing of combinatie daarvan toegepast worden. Het proces dat hierachter zit is simpel uit te leggen, maar vereist specialisatie om het secuur aan te brengen op de metaalproducten.

Poedercoaten

Daarom is het goed om kort uit te leggen wat het coaten van metaalproducten inhoudt en wat het voor je betekenen kan. Het proces is simpel omschreven als een elektrostatisch proces. Dit houdt in dat het negatief geladen poeder met een poederpistool wordt aangebracht op het positief geaarde product. Het poeder blijft door de statische elektriciteit als het ware kleven aan het metaal. Nadat dit afgerond is kan het product de oven in. Dit betekend dat het metaalproduct gemoffeld wordt zodat het poeder omsmelt in een egale beschermlaag.

Voordelen

Aan het poedercoaten zijn diverse voordelen gebonden. Zo zorgt het allereerst voor een betere en sterkere beschermlaag dan conventionele verf. Daarbij is het ook vele malen meer duurzaam en milieuvriendelijk dan verf. Dat is omdat resten hergebruikt kunnen worden en het minder gevaarlijk afval oplevert. Daarnaast zijn er, net als bij verf, veel (RAL) kleuren en effecten (patronen) mogelijk. Zelfs indien een RAL-kleur niet is zoals u deze wilt, dan kan de betreffende kleur op maat ontwikkeld worden!

Meer informatie

Wilt u uw metaalproducten ook goed laten beschermen door middel van poedercoaten? Lees dan snel verder op de website of bel gerust even om te informeren naar de mogelijkheden!

Linkruil.org

Comments are closed.