Artikel Plaatsen

Breng hier uw artikel onder de aandacht!

Problemen veroorzaakt door blowen

Veel mensen roken aan het einde van een lange werkdag een joint om even te ontspannen. Wie echter iedere dag blowt, kan vaak ook de schadelijke effecten van het blowen beschrijven. In het begin is dit niet zo merkbaar, echter naarmate men langer wiet rookt komen deze nadelen steeds meer naar voren.

Vanzelfsprekend is het aan te raden om te stoppen met blowen wanneer men meer last heeft van de schadelijke effecten dan dat men baat heeft bij de voordelen die het blowen geeft. Nadelen die veel wietgebruikers benoemen staan hieronder vermeld.

Blowen werd voor langere tijd niet als verslavend gezien. Pas de laatste jaren staat cannabis in de schijnwerpers als een genotmiddel dat zeer verslavend kan zijn. Tegenwoordig zijn de artsen het ermee eens dat men wel degelijk afhankelijk van blowen kan worden. De ontwenningsverschijnselen zijn vergelijkbaar met die wanneer men stopt met roken.

Nu zal men na het roken van een joint bij matig gebruik inderdaad een creatievere geest hebben. Maar wanneer u dagelijks blowt gaat het creatieve er al snel af. Het zet zich dan meer en meer om in futloosheid en inspiratieloosheid. Ook is men sneller moe. Vaak heeft men geen zin meer om iets actiefs te doen na het roken van een joint. Wanneer u lijdt onder de nadelen is het goed eens na te denken of u wel zo wilt leven.

Tevens denkt men dat er een oorzakelijk verband is tussen cannabisgebruik en psychische problematiek. Of men dan wel al wel aanleg voor een psychische aandoening moet hebben, weet men nog niet maar het is een feit dat de problemen erger worden door cannabisgebruik. Daarnaast kan natuurlijk iedereen depressief worden. Bekend is dat depressieve klachten door cannabisgebruik kunnen worden versterkt.

Een gram wiet kost tussen de 7 en 10 euro. Een gram wiet per dag roken zal voor de meeste dagelijkse blowers toch wel opgaan. Een grote kostenpost wanneer men berekent wat men per jaar aan blowen uitgeeft. Om uzelf te motiveren bij het stoppen kunt u gerust opschrijven wat u met het geld zou doen.

Linkruil.org

Comments are closed.