Artikel Plaatsen

Breng hier uw artikel onder de aandacht!

Scheiden met een advocaat of een mediator?

Heb je na lang wikken en wegen moeten besluiten om te gaan scheiden van je partner? Dat is natuurlijk ontzettend vervelend. Het is echter wel belangrijk dat de scheiding op een goede manier wordt afgerond. Wie moet ik daarvoor dan inschakelen? In dit artikel wordt het een en ander verteld over het inschakelen van een advocaat en mediator. Je hoeft vaak bij beide niet ver te zoeken. Zo kun je gemakkelijk online zoeken op bijvoorbeeld mediation Roosendaal als je in Roosendaal woont.

Het inschakelen van een mediator

In de meeste gevallen is het inschakelen van een mediator de beste oplossing. Zo kunnen onder begeleiding van de mediator bepaalde afspraken worden gemaakt. Hierbij is dan de mediator altijd aanwezig, zodat altijd in goed overleg een afspraak gemaakt kan worden. Bij de mediation duurt het voortraject over het algemeen wat lang. Dit komt omdat dan alles zo goed mogelijk wordt voorbereid zodat het juridische proces niet te lang zal duren. Daarnaast vergoeden sommige verzekeraars een behoorlijk bedrag voor de mediation.

Het inschakelen van een advocaat

Het inschakelen van een advocaat kan het beste zo lang mogelijk worden vermeden en pas worden ingeschakeld op het moment dat je er niet uitkomt met de mediator. Want wanneer er een advocaat wordt ingeschakeld moet het overleg tussen jou en jouw partner zelf gebeuren. Het is dan mogelijk om een gezamenlijke advocaat in te schakelen, maar dan is de duur van het voortraject en de duur van het juridisch proces onzeker. Wanneer er wordt gekozen om ieder een eigen advocaat te nemen dan is de kans zeer groot dat het juridisch proces lang gaat duren. Beide advocaten denken dan alleen aan hun eigen cliënt en proberen er daarvoor alles uit te halen.

Eerst goede afspraken maken

Om een scheiding goed en vlot te laten verlopen is het maken van goede afspraken zeer belangrijk. Daarom is het ook zo belangrijk om mediation in te schakelen. Hierdoor kan de scheiding soepel verlopen dit kan ook van groot belang zijn voor de kinderen. Zij zijn vaak slachtoffer van de scheiding hebben baat bij een scheiding die soepel verloopt.

Linkruil.org

Comments are closed.