Artikel Plaatsen

Breng hier uw artikel onder de aandacht!

Scooter rijden is heerlijk

fast-furious-scooter

Als de temperatuur boven de 15 graden Celsius komt dan komen mensen hun huizen weer uit. Na een koude periode binnen te hebben gezeten is het weer tijd voor wat actie. Mensen gaan weer wandelen, picknicken, fietsen, hun tuin weer toonbaar maken en genieten van de zon.

Je zult merken dat je steeds meer scooters voorbij ziet rijden. Wie eens op een scooter of brommer heeft gereden weet hoe leuk dat kan zijn. Met een scooter kun je genieten van het mooie weer en de buitenlucht. Daarnaast kun je met de scooter echt overal naar toe. De scooter zorgt voor een extra vrijheidsbeleving en is daarentegen ook nog een ontzettend praktisch.

Voordelen

De voordelen van een scooter is dat hij zuinig is, je nergens parkeergeld hoeft te betalen, hij makkelijk op de stoep te parkeren is, je geen wegenbelasting hoeft te betalen, de verzekering weinig kost en het rijden op een scooter is erg eenvoudig.

Goedkoop rijden

scooter-kopenDe scooter is een goedkoop en betrouwbaar vervoermiddel welke je snel van A naar B kan brengen. De gemiddelde scooter van nu heeft een brandstofverbruik van 1 op 40 en een tankinhoud van 7 liter. Dat betekend dat je met 7 liter brandstof 280 km kunt afleggen. 7 Liter benzine (Euro95) kost ongeveer 10 Euro afhankelijk waar je tankt.

Scooter onderhoud

Onderhoudskosten zijn bij een scooter ook erg laag en niet vergelijkbaar met de auto. Eigenlijk hoef je alleen maar eens in de zoveel tijd olie bij te vullen. Voor de rest is het een kilometervreter. Uiteraard is het wel verstandig om de staat van de banden zo nu en dan te controleren. Een goed profiel en de juiste bandenspanning dragen bij aan de veiligheid.

Scooter keuze

Er zijn in feite 2 type scooters op de markt. De zogeheten bromscooter welke 45 km per uur kan rijden en de snorscooter welke 25 km per uur kan rijden. Bij de snorscooter is geen helm verplicht en bij de bromscooter wel. Als een een scooter kopen wilt dan wordt je met deze vraag geconfronteerd. Qua prijs maakt het niet uit of het een snor of brom is.

 

Linkruil.org

Comments are closed.