Artikel Plaatsen

Breng hier uw artikel onder de aandacht!

SEO en SEA: wordt beter gevonden in zoekmachines

Een website optimaliseren voor een zoekmachine

Door een website te optimaliseren, voor bijvoorbeeld de zoekmachine Google, kunnen potentiële klanten sneller in contact komen met het bedrijf en makkelijk de producten of diensten afnemen. Zoekmachine marketingactiviteiten, zoals SEO en SEA, zijn tegenwoordig dan ook erg interessant om de doelstellingen van bedrijven te kunnen realiseren. De zoekmachine Google speelt hierin een ontzettend grote rol, maar liefst 98% van de Nederlanders maakt gebruik van deze zoekmachine.

Waar kan je aan denken bij SEO?

Zoekmachine marketing, ook wel SEO (Search Engine Optimization) genoemd, is een manier om een website beter vindbaar te maken in een zoekmachine. Bij SEO wordt de structuur en de inhoud van een website geoptimaliseerd voor zoekmachines. Het gevolg hiervan is dat pagina’s van een website op een bepaald zoekwoord op termijn beter gaan scoren in de zoekresultaten. Een andere mogelijkheid is om advertenties te plaatsen in de zoekmachines, beter bekend als SEA. Het is zeer effectief omdat de advertenties boven en naast de organische zoekresultaten zullen verschijnen, ze zijn dus niet te missen.

SEA, waar staat dit voor?

Zoals eerder gezegd is, is het mogelijk om naast SEO ook SEA in te zetten. Wat houdt SEA eigenlijk in? In tegenstelling tot SEO, behaal je met SEA direct resultaten. Aangezien je bij SEO pas na een langere tijd resultaten ziet, heeft SEA zeker een voordeel op het gebied van snelle zichtbaarheid. Maar natuurlijk zitten hier ook haken en ogen aan. SEO is namelijk een gratis methode en voor SEA betaal je een bepaald bedrag per aantal klikken. Maar, je staat dan wel direct in een toppositie in Google. Of je voorkeur nou uitgaat naar SEO of SEA, voor beide mogelijkheden is het verstandig om dit uit te besteden aan een digital marketingbureau. Zij zijn gespecialiseerd in zowel SEO als SEA werkzaamheden, daardoor kan je een professionele aanpak en goed resultaat verwachten.

SEO en SEA

Linkruil.org

Comments are closed.