Artikel Plaatsen

Breng hier uw artikel onder de aandacht!

SFP module voor je onderneming

Voor het uitbreiden van je bedrijf zal je ook aan andere dingen moeten denken dan aan werkplekken. Zo kan het zijn dat je meer mensen in dienst hebt dan dat het internet aankan dat je momenteel hebt. Glasvezelinternet kan je veel bieden op het gebied van internet wanneer je bedrijf blijft groeien. Er kunnen namelijk meer mensen op dit internet dat op kabelinternet. Het zorgt voor verschillende mogelijkheden. Maar daarvoor heb je wel een SFP module nodig. Zo kan je een SFP module aanschaffen voor een single- of multimode. Dit verschilt aan het aantal medewerkers en de afstand van de router tot en met de laatste laptop of computer.

Single- en mulitmode

Je kan een single-mode SFP module aanschaffen, als je niet superveel medewerkers hebt maar wel een grote afstand. Deze heeft namelijk een kleinere diameter waardoor het bereik wordt vergroot en je ook op 3 etages hoog nog steeds het goede internet als beneden hebt. Wanneer je meer medewerkers hebt en deze zitten bijna allemaal op kort bereik. Kun je beter kiezen voor een multimode. Hier is de diameter een stukje groter, waardoor er meerdere mensen tegelijk op het internet kunnen. Het enige probleem is dat het bereik niet zo erg groot is en dus wegvalt als je te ver van de router bent.

De normale vs. de +

Daarnaast is er nog een verschil tussen SFP module. Zo heb je de normale SFP en de SFP+. Dit zal je overigens op elke site vinden die hier over gaat. Een normale SFP module ondersteunt nog geen dataoverdracht van 10 gigabyte of meer. De + doet dit dan juist weer wel. Daarom is de + altijd een tandje duurder. Het is slim om van te voren dus te kijken of je dit nodig hebt voor je onderneming of niet. Want anders is het eigenlijk weggegooid geld.

Linkruil.org

Comments are closed.