Artikel Plaatsen

Breng hier uw artikel onder de aandacht!

Tips voor de verzorging van een leiplataan

Hoe verzorg je een leiplataan?

In het najaar begint het buiten gevoel weer te kriebelen, het is tijd om onze groene vingers aan het werk te zetten. Van het opruimen van de tuin tot het planten van nieuwe bomen en sierbeplanting. Met het mooie weer in april is het tijd om je tuin weer in een groene oase te veranderen, waar je zo lang mogelijk van kan genieten.

Bomen zijn een mooie manier om weer leven in je tuin te creëren, maar ze doen nog zo veel meer. Bomen beschermen je tegen de zon, bieden je beschutting tegen de wind, verminderen de inkijk en zijn een echte blikvanger.

De ideale boom bij ruimtegebrek

Maar welke boom kies je als je niet zo veel ruimte hebt in je tuin? Wat dacht je dan van een leiplataan? Een leiplataan neemt weinig ruimte in beslag, groeit snel en door het grote blad heb je al snel een mooi vol scherm. De plataan is een sterke boom die op bijna alle grondsoorten makkelijk doorgroeit.

Wanneer kan je de leibomen het beste planten?

De beste periode voor het planten van een plataan is in het najaar, vanaf oktober tot april. In deze periode worden de bomen meestal met de kluit verkocht. Toch liever nog een paar maandjes wachten? Dat kan ook, Leibomen in pot kan je prima het hele jaar door planten. Hier enkele tips voor het planten van een leiboom:

  1. Houd bij het planten van een leiboom rekening met voldoende ruimte voor de wortels van de boom.
  2. Plaats de leiboom niet te diep in de grond, maximaal 5 cm boven de kluit of wortels.
  3. Verder is het ook belangrijk dat de boom middels een boompaal en een boomband goed op zijn plek kan worden gehouden en ruimte heeft om te groeien. Zo kun je optimaal genieten van de mooie boom.  Meer informatie nodig? Bekijk hier voor meer informatie over het planten van een leiboom of een plataan.

Hoe verzorg ik een leiplataan?

Een plataan groeit vrij snel, daarom wordt er ook het advies gegeven om de leiplataan 2 keer per jaar te snoeien. Het snoeien gebeurt dan voornamelijk in de zomer en de winter. Waar moet je dan op letten? Zorg ervoor dat je in de zomer de boom niet volledig snoeit, knip alleen de nieuwe takken voor de helft terug. In de winter snoeit je alle takken die erop zijn gegroeid weer terug tot de hoofdtakken. Dit zorgt ervoor dat in het voorjaar de boom weer mooi zal uitlopen.

Over Vinkbomen kwekerij

Vinkbomen is sinds 2005 een boomkwekerij met een groot assortiment aan leibomen, laanbomen en sierbomen. Elk jaar planten wij 4000 nieuwe bomen en hebben daarbij ook nog eens 1000 bomen in container/pot staan. Met ruim 12 jaar ervaring op zak kunnen ze je alles vertellen over de verschillende bomen die er zijn. Bekijk voor meer informatie de webshop van Vinkbomen.

Linkruil.org

Comments are closed.