Artikel Plaatsen

Breng hier uw artikel onder de aandacht!

Totale kosten van lenen berekenen

De totale kosten van een lening berekenen is niet altijd even gemakkelijk te doen. Een leenvorm waar dit gemakkelijk gaat is het persoonlijk krediet. Het is een gemakkelijk geval omdat leenbedrag en aantal termijnen vaststaan. Er wordt een vaststaande rente betaald. Omdat alle variabelen vaststaan kunt u eenvoudig een berekening maken van wat de lening u uiteindelijk gaat kosten.

Voor het doorlopend krediet is de berekening al minder gemakkelijk. Het doorlopend krediet is namelijk een flexibele lening. U kunt geld bijlenen tot het kredietlimiet wordt bereikt. Het kredietlimiet wordt bepaald aan de hand van uw inkomen. Afgelost geld kunt u bij het doorlopend krediet weer opnemen. Dit maakt het lastig om een juiste berekening te maken. De looptijd wordt in feite gerekt. Om toch enigszins een schatting te kunnen maken zou u kunnen uitgaan van een theoretische looptijd.

Nog ingewikkelder wordt het maken van een berekening bij de hypotheek. U kunt zich hiervoor het beste wenden tot een financieel adviseur. Het probleem met de online rekentools is, is dat ze vaak niet up-to-date zijn. De regels rond hypotheek worden ieder jaar veranderd. Meestal duurt het even voordat een nieuwe regel is verwerkt in de rekenhulp. Om die reden kunt u zich het beste tot een hypotheekadviseur wenden voor een exacte berekening. De hypotheekadviseur kan u duidelijkheid geven over de kosten van de hypotheek. Deze kan u ook meer vertellen over de kosten koper.

Linkruil.org

Comments are closed.