Artikel Plaatsen

Breng hier uw artikel onder de aandacht!

Tuintrends van de zomer 2016

De lijn tussen binnen en buiten het huis vervaagt. De tuin wordt steeds meer betrokken bij het interieur en als geheel gezien. Het buitenleven loopt over in het interieur en andersom. Zo zie je tegenwoordig ‘urban gardens’ in huis en huiselijke kleden, kussens en andere accessoires in de tuin terugkomen. Je kunt dus wel zeggen dat de tuin een verlengde wordt van je woonkamer. Ook de moestuin is weer helemaal van nu. Dat is tevens een manier om het buitenleven te combineren met binnen. Wil jij dit ook? Wij geven je tips!

Interieur en exterieur

Om een brug te slaan tussen de tuin en je interieur is het van belang om zaken van binnen terug te laten komen in de tuin en andersom. Leg bijvoorbeeld (ongeveer) dezelfde tegelvloer door naar buiten en kies voor een pui tot de grond. Zo creëer je de illusie dat de tuin en de woonkamer één groot geheel zijn. Bij veel winkels kun je tegenwoordig mooie, huiselijke karpetten voor buiten kopen. Richt je tuin in de stijl van je woonkamer in en gebruik daarbij veel kussens, kleden, vazen en kaarsen. Keramische tegels zijn enorm in trek dit jaar en zijn geschikt voor zowel binnen als buiten.

Natuurlijk natuurlijk

De weelderige, natuurlijke tuin zagen we al veel in 2015 en zal zich in de zomer van dit jaar verder ontwikkelen. Laat die tegels achterwege en kies voor veel verschillende planten, bloemen en werk ook verticaal. Creëer een tuin waarin je je kan terugtrekken en waarin je je midden in de natuur waant. Heb je de ruimte, dan is een zwembad in de tuin de kers op de taart. Kies voor een asymmetrisch zwembad met ronde lijnen om dat natuurlijke, speelse gevoel vast te houden. Gebruik voor de buitenmeubels vooral rotan of hout en laat die strakke hoekbanken in de etalages staan.

Linkruil.org

Comments are closed.