Artikel Plaatsen

Breng hier uw artikel onder de aandacht!

Uitgerust wakker worden, dat is wat iedereen nodig heeft!

Heeft u ook zo een behoefte aan een goede nachtrust? Het is ontzettend belangrijk voor je lichaam dat je een goede nachtrust hebt, alvorens je weer aan een drukke dag
en planning begint. Toch is het niet altijd zo eenvoudig als het lijkt om goed in slaap te komen en zeker ook voldoende nachtrust te krijgen.

Hieronder een aantal handige tips opgesomd om makkelijker in slaap te komen.

Tips voor een goede nachtrust:

1. Optijd naar bed

Wanneer je er de volgende dag weer vroeg uit moet om te werken is het belangrijk dat je niet al te laat naar bed toe gaat, bijvoorbeeld wanneer men er voor 07:00 uur uit moet,
ga dan rond 22:00 uur naar bed om voldoende nachtrust te krijgen. Het lichaam heeft namelijk even de tijd nodig om in slaap te komen en rustig te worden.

2. Geen apparaten

Hoe verleidelijk het ook is om voor het slapen gaan nog even op je mobiel te kijken op social media kanalen of je e-mail te checken. Doe dit niet en bewaar de rust in je hoofd voor als je een fijne nachtrust wil. Maak anders een planning of een lijstje schrijf belangrijke punten op om zo je hoofd leeg te maken.

3. Vlak voor het slapen gaan niet eten

Het is ook belangrijk om vlak voordat je naar bed toe gaat niet meer veel te gaan eten, vooral eten met veel koolhydraten aangezien je lichaam ‘s avonds harder moet werken om alles te verbranden, kan dit je ook wakker houden. Wat een goede nachtrust kan bemoeilijken.

4. Geen alcohol

Verder is het niet verstandig om vlak voor het slapen gaan alcohol te drinken. Hoewel sommige mensen soms beweren dat een slaapmutsje goed zou zijn om in slaap te komen, alcohol zorgt er namelijk voor dat je misschien wel vermoeid raakt maar ook weer eerder wakker zal worden ‘s avonds.

5. Uitslapen
Wanneer je weekend hebt of vrij hebt dan is het natuurlijk fijn als je er niet al te vroeg uit hoeft en geen wekker hebt waar je op moet letten. Een keer wat langer in bed blijven liggen kan natuurlijk geen kwaad. Wel is het zo dat wanneer je vaker langer in bed blijft liggen dit je ritme kan verstoren, waardoor je er juist vermoeider uit komt dan wanneer je eerder zou opstaan.
Uitslapen is dus helemaal niet zo goed voor je rust. Sta dus eens wat eerder op dan normaal en zo heb je nog wat aan de dag om andere dingen te volbrengen.

6. Dieren in bed?
Wanneer je huisdieren hebt is het natuurlijk ontzettend gezellig wanneer je knuffeldieren bij je in bed liggen. Wanneer er dieren bij je in bed liggen, betekent het dat ze met hun bewegingen ook jouw slaap kunnen verstoren. Lopen ze ‘s avonds over je heen zodat jij weer moet draaien of gaan ze net in een positie liggen, zodat je zelf er krampachtig
bij moet gaan liggen? Dit zullen je spieren de volgende dag wel merken als je verkeerd hebt gelegen. Denk hier dus goed over na of je dit graag wil.

Verder kan het natuurlijk ook zo zijn dat van bovenstaande gewoontes geen sprake is en dat je wellicht wel aan een ander matras of bed toe bent? Dat kan! Er zijn verschillende soorten matrassen die naar ieders wens en lichaam te bepalen zijn.  Verder zijn er ook diversen bedden, ledikanten en boxsprings verkrijgbaat die u kunnen helpen bij een betere nachtrust, waardoor u de dagen weer goed tegemoet kan komen.

Beddenspeciaalzaak

Bent u benieuwd geworden naar het ruime assortiment? Of heeft u advies nodig? Bekijkt u gerust eens de webshop van Beddenspeciaalzaak Slapendoejezo, hier is met veel kennis en zorg een assortiment samen gesteld op het gebied van slapen en de benodigdheden voor een prettige nachtrust. Of kom gerust langs in de winkel te Nijkerk en ervaar het zelf.

Linkruil.org

Comments are closed.